Paistettua Napapiirin kuhaa, puikulagnocchia ja villiyrttisalaattia

17.6.2013

Kuha

  • 600-700 g kuhafileetä
  • öljyä
  • voita
  • suolaa

Puikulagnocchi

  • 500 g puikulaperunoita
  • 3 keltuaista
  • 60 g perunajauhoja
  • 50 g voita
  • 1 rkl tillipyreetä
  • suolaa

Villiyrttisalaatti

  • 10 kuusenkerkkää
  • 20 nokkosen lehteä
  • 10 voikukan lehteä
  • 10 haproa
  • 5 ruusun terälehteä

Valmistusohje

Kuha:

Paista öljyssä kuumalla pannulla kuhat nahkapuoli pannua vasten. Lisää voi ja anna kalan nahan ruskistua kullankeltaiseksi. Käännä kuha ja valele pannulta voi-öljyseosta kuhafileitä.

Puikulagnocchi:

Kuori ja keitä puikulat ja soseuta. Lisää keltuainen, jauhot, voi, tilli ja suola. Pyörittele massasta pieniä palloja tai tee massasta tanko ja leikkaa pieniä 3 cm pitkiä tankoja. Keitä suolaliemessä 2-3 minuuttia niin, että gnocchit nousee pintaan. Paista pannulla voissa ennen tarjoilua.

Villiyrttisalaatti:

Ryöppää voikukat ja friteeraa nokkoset. Sekoita kevyesti kaikki ainekset sekaisin. Mausta suolalla ja tilkalla oliiviöljyä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!