Paistettua Napapiirin kuhaa, puikulagnocchia ja villiyrttisalaattia
17.6.2013
Kuha
- 600-700 g kuhafileetä
- öljyä
- voita
- suolaa
Puikulagnocchi
- 500 g puikulaperunoita
- 3 keltuaista
- 60 g perunajauhoja
- 50 g voita
- 1 rkl tillipyreetä
- suolaa
Villiyrttisalaatti
- 10 kuusenkerkkää
- 20 nokkosen lehteä
- 10 voikukan lehteä
- 10 haproa
- 5 ruusun terälehteä
Valmistusohje
Kuha:
Paista öljyssä kuumalla pannulla kuhat nahkapuoli pannua vasten. Lisää voi ja anna kalan nahan ruskistua kullankeltaiseksi. Käännä kuha ja valele pannulta voi-öljyseosta kuhafileitä.
Puikulagnocchi:
Kuori ja keitä puikulat ja soseuta. Lisää keltuainen, jauhot, voi, tilli ja suola. Pyörittele massasta pieniä palloja tai tee massasta tanko ja leikkaa pieniä 3 cm pitkiä tankoja. Keitä suolaliemessä 2-3 minuuttia niin, että gnocchit nousee pintaan. Paista pannulla voissa ennen tarjoilua.
Villiyrttisalaatti:
Ryöppää voikukat ja friteeraa nokkoset. Sekoita kevyesti kaikki ainekset sekaisin. Mausta suolalla ja tilkalla oliiviöljyä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Meksikolainen papukeitto
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Kapen helppo kurpitsapasta
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka