- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 600 g naudan maksaa
- 2 rkl voita
- 2 porkkanaa pestynä
- 2 palsternakkaa kuorittuna
- puolikas lanttu kuorittuna
- puolikas juuriselleri kuorittuna
- 1 valkosipulin kynsi murskattuna
- 2 oksaa timjamia
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl hunajaa
- 2 rkl persiljaa hienonnettua
- 4 viipaletta pekonia hienonnettuna
- 1 shalottisipuli kuorittuna ja viipaloituna
- 2 rkl kapriksia
- 0,5 dl valkoviiniä
- 1,5 dl kuohukermaa
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
Esilämmitä uuni 180-asteiseksi. Paloittele vihannekset reilunkokoisiksi paloiksi. Pyörittele kulhossa valkosipulin, timjamin, oliiviöljyn ja hunajan kanssa. Mausta suolalla ja pippurilla ja paahda uunissa pellin päällä noin 15 minuuttia kunnes vihannekset ovat puolikypsiä. Sekoita lopuksi joukkoon hienonnettu persilja.
Paista pekoni pannulla rapeaksi ja nosta lautaselle talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva jää siihen. Laita samalle pannulle sipulit ja freesaa kypsiksi. Laita pekonit ja kaprikset pannulle. Lisää valkoviini ja kerma. Keitä keskilämmöllä viisi minuuttia tai kunnes kastike on hieman suurustunut.
Mausta suolalla ja pippurilla tarvittaessa. Huom! Kapriksissa on paljon suolaa, joten kannattaa käyttää suolaa varovasti.
Viipaloi maksa ja poista veitsellä varovasti kaikki kalvot ja suurimmat verisuonet. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista kuumalla pannulla voissa kauniin ruskeiksi noin minuutti molemmilta puolilta. Tarjoile
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.