Paistettua madetta punajuuripaistoksella

Henri Alén loihtii perinteisestä mateesta nykypäivän herkun. Paistetun mateen kanssa maistuu kapriksilla maustettu punajuuripaistos.

Ainekset

  • 700 g madefileetä
  • 1 dl ruisjauhoja
  • 2 isoa punajuurta keitettynä
  • 1 punasipuli
  • 1 sitruuna
  • 2 tl kapriksia
  • 0,5 dl oliivia renkaina
  • noin 3 rkl voita
  • nippu persiljaa
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

Leikkaa madefilee noin peukalon paksuisiksi paloiksi. Mausta palat suolalla ja pippurilla. Pyörittele ne ruisjauhoissa ja paista pannulla nopeasti voissa kypsiksi.

Kuutioi punajuuret ja hienonna punasipuli. Lämmitä pannu ja paista punajuuria sekä sipulia runsaassa voissa. Lisää mukaan sitruunanmehu, etikka, kaprikset ja oliivit. Lisää lopuksi mukaan runsaasti leikattua persiljaa. Mausta suolalla ja pippurilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.