Paistettua madetta punajuuripaistoksella
Henri Alén loihtii perinteisestä mateesta nykypäivän herkun. Paistetun mateen kanssa maistuu kapriksilla maustettu punajuuripaistos.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Ainekset
- 700 g madefileetä
- 1 dl ruisjauhoja
- 2 isoa punajuurta keitettynä
- 1 punasipuli
- 1 sitruuna
- 2 tl kapriksia
- 0,5 dl oliivia renkaina
- noin 3 rkl voita
- nippu persiljaa
- suolaa ja valkopippuria
Valmistusohje
Leikkaa madefilee noin peukalon paksuisiksi paloiksi. Mausta palat suolalla ja pippurilla. Pyörittele ne ruisjauhoissa ja paista pannulla nopeasti voissa kypsiksi.
Kuutioi punajuuret ja hienonna punasipuli. Lämmitä pannu ja paista punajuuria sekä sipulia runsaassa voissa. Lisää mukaan sitruunanmehu, etikka, kaprikset ja oliivit. Lisää lopuksi mukaan runsaasti leikattua persiljaa. Mausta suolalla ja pippurilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti