Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Paistettua kuhaa ja anjoviskermaperunaa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ainekset

  • 4 isohko kuhafileetä (n.800g) suomustettuna
  • 0,5 kg perunoita keitettynä ja pilkottuna
  • puolikas keltasipuli kuorittuna ja hienonnettuna
  • 1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
  • 2 anjovisfileetä pilkottuna
  • 2 dl kuohukermaa
  • 50 g voita
  • puolikas nippu ruohosipulia hienonnettua
  • 1 ps tuoretta pinaattia
  • 1 rkl sitruunanmehua
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

Resepti neljälle

Kuullota sipulit ja anjovis voissa. Lisää joukkoon pilkotut perunat ja kerma. Hauduta keskilämmöllä kunnes kerma on kiehunut kasaan ja saostunut. Mausta suolalla ja pippurilla.

Lisää joukkoon hienonnettu ruohosipuli vasta juuri ennen tarjoilua. Leikkaa kuhafileistä keskiruoto ja vatsasta hieman pois. Mausta kalat suolalla ja pippurilla.

Paista fileitä kuumalla pannulla voissa maksimissaan kaksi fileetä kerrallaan nahkapuoli alaspäin. Laita pannulla olevan kalan päälle pala leivinpaperia ja paina fileetä pannua vasten vaikkapa pienellä kattilalla tai paistolastalla. Näin filee ei mene kuprulle ja saat koko nahasta rapean.

Käännä filee lopuksi ympäri ja anna vielä hieman lämmetä. Paista pinaatit pannulla pienessä määrässä voita. Lisää hieman sitruunamehua ja mausta suolalla ja pippurilla. Kokoa annos ja nauti.

Lisää aiheesta:

Jyväbroilerin rintafileetä, kesän vihanneksia ja voikastikettaPaistettua punakampelaa ”Belle Meunière”Paistettuja silakoita, sipulisalaattia ja krossiperunatMerimiespihvit naudan sisäpaististaUunilohta, purjo-perunamuusia ja kurkkusalaattiaKaritsan karetta ja paistettuja perunoita, chimichurria ja aiolia
KalafileeMakujaAkseli HerleviVideoreseptitPääruoatKalaruoka

MTV3 Huomenta Suomen viikko aloitetaan Akseli Herlevin komennuksessa. Lihamies Herlevi on tänään liikkeellä kalan kera, kun keittiössä valmistuu paistettua kuhaa herkullisten anjoviskermaperunoiden kera.

Tuoreimmat aiheesta

Kalafilee
  • 07.09.202412:00
    Kotikeittiömestarit

    Kotikeittiömestarit: Teresa Välimäen smörrebröd kahdella tavalla

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Keitetyt silakkafileet timjamilla

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kalaa chili-kookoskastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kalaa luumukastikkeessa

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Siikafileet à la meunière