Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Paistettua kanaa perunapedillä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Helppo ja yksinkertainen sekä edullinen ruoka arkeen ja vaikka pieneen illanistujaiseenkin. Tarjoilukin on mutkatonta.

  • Ruokavalio: Gluteeniton

Neljälle

  • 1 broileri
  • 1 kg perunoita
  • 4 rkl rypsiöljyä
  • 2 rkl voita
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 valkosipulinkynsi

Kurkkusalaatti

  • 1 pitkä kurkku
  • ½ punasipulia
  • 1 ½ dl kermaviiliä
  • 1 tl ranskalaista sinappia
  • ½ maustemittaa sokeria
  • 1 maustemitta suolaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja viipaloi perunat ja laita viipaleet kylmään veteen. Leikkaa broileri pienemmiksi paloiksi ja mausta suolalla sekä pippurilla. Paista voissa nahkapuolelta paistinpannussa. Siirrä palat voideltuun univuokaan ja pane uuniin 45 minuutiksi. Kananliha on kypsää, kun lihaneste on kirkasta.

2. Kuivaa perunaviipaleet. Paista niitä öljyssä 15-20 minuuttia. Paista joko pannulla tai kahdessa erässä. Mausta puristetulla valkosipulilla, suolalla ja pippurilla.

3. Huuhdo kurkku, kuori sipuli ja leikkaa kumpikin suikaleiksi. Sekoita keskenään kermaviili, sinappi, sokeri ja suola ja lisää kurkku- ja sipulisuikaleet. Kasaa kaikki perunaviipaleet paistinpannuun, nosta niiden päälle kanapalat ja lusikoi päällimmäiseksi kurkkusalaattia.

Lisää aiheesta:

Herraskartanon kananpoikaTomaatti-oliivi-kanafileet ja linssimuhennosHalloumijuustoa paahdettujen juuresten keraLuksuspyttipannuLammasmureketta ja munakoisoaVasikanpaisti tillikastikkeessa
UunibroileriGluteenitonPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Uunibroileri
  • 29.04.202407:49
    Juurekset

    Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria

  • 28.09.202210:20
    Hellapoliisi

    Hunajabroileria uunissa – helppo ja kätevä arkiruoka

  • 20.08.202115:28
    Perunagratiini

    Juustoinen broileri-perunalaatikko

  • 09.04.202010:53
    Broileri

    Pirikanaa Hans Välimäen tapaan eli piri-piri -broileria

  • 12.03.202012:19
    Broileri

    Maitokana Jamie Oliverin tapaan – "Kaikkien aikojen paras kanaresepti"