Paistettua kanaa perunapedillä
Helppo ja yksinkertainen sekä edullinen ruoka arkeen ja vaikka pieneen illanistujaiseenkin. Tarjoilukin on mutkatonta.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Neljälle
- 1 broileri
- 1 kg perunoita
- 4 rkl rypsiöljyä
- 2 rkl voita
- suolaa ja valkopippuria
- 1 valkosipulinkynsi
Kurkkusalaatti
- 1 pitkä kurkku
- ½ punasipulia
- 1 ½ dl kermaviiliä
- 1 tl ranskalaista sinappia
- ½ maustemittaa sokeria
- 1 maustemitta suolaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja viipaloi perunat ja laita viipaleet kylmään veteen. Leikkaa broileri pienemmiksi paloiksi ja mausta suolalla sekä pippurilla. Paista voissa nahkapuolelta paistinpannussa. Siirrä palat voideltuun univuokaan ja pane uuniin 45 minuutiksi. Kananliha on kypsää, kun lihaneste on kirkasta.
2. Kuivaa perunaviipaleet. Paista niitä öljyssä 15-20 minuuttia. Paista joko pannulla tai kahdessa erässä. Mausta puristetulla valkosipulilla, suolalla ja pippurilla.
3. Huuhdo kurkku, kuori sipuli ja leikkaa kumpikin suikaleiksi. Sekoita keskenään kermaviili, sinappi, sokeri ja suola ja lisää kurkku- ja sipulisuikaleet. Kasaa kaikki perunaviipaleet paistinpannuun, nosta niiden päälle kanapalat ja lusikoi päällimmäiseksi kurkkusalaattia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa