Paistettua kalaa sahramikastikkeessa
Sahramikastike sopii hyvin lähes kaikelle kalalle. Tässä kastike saa seurakseen nieriää.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 4 palaa nieriäfileetä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 2 rkl voita
Sahramikastike
- ½ fenkoli
- 1 salottisipuli
- 2 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoja
- ½ dl valkoviiniä
- 2 dl kalalientä
- 2 dl kermaa
- ½ g sahramia
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Tarjoiluun
- salaatinlehtiä
- keitettyjä punajuuria
- voitaikinapalloja
Valmistusohje
1. Sahramikastike: Hienonna fenkoli ja sipuli, paista voissa kattilassa. Ota kattila liedeltä, sekoita mukaan jauhot. Lisää viini, liemi ja kerma sekä sahrami. Laita kattila takaisin liedelle ja kuumenna kiehuvaksi. Alenna lämpöä, anna kastikkeen kiehua hiljalleen 5 minuuttia ilman kantta. Mausta suolalla ja pippurilla, siivilöi kastike.
2. Mausta kala suolalla ja pippurilla, paista voissa keskilämmöllä: Ensin nahkapuoli alaspäin n. 1 minuutti ja sitten lihapuoli alaspäin n. 3 minuuttia. Sisälämpötilan tulee olla 60 astetta.
3. Asettele lisukkeet sekä kastikepeili lämpimille lautasille. Laita päälle vastapaistettua nieriää ja tarjoile loput kastikkeesta erikseen.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan