Paistettua kalaa sahramikastikkeessa

Sahramikastike sopii hyvin lähes kaikelle kalalle. Tässä kastike saa seurakseen nieriää.

Neljälle

  • 4 palaa nieriäfileetä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 2 rkl voita

Sahramikastike

  • ½ fenkoli
  • 1 salottisipuli
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • ½ dl valkoviiniä
  • 2 dl kalalientä
  • 2 dl kermaa
  • ½ g sahramia
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Tarjoiluun

  • salaatinlehtiä
  • keitettyjä punajuuria
  • voitaikinapalloja

Valmistusohje

1. Sahramikastike: Hienonna fenkoli ja sipuli, paista voissa kattilassa. Ota kattila liedeltä, sekoita mukaan jauhot. Lisää viini, liemi ja kerma sekä sahrami. Laita kattila takaisin liedelle ja kuumenna kiehuvaksi. Alenna lämpöä, anna kastikkeen kiehua hiljalleen 5 minuuttia ilman kantta. Mausta suolalla ja pippurilla, siivilöi kastike.

2. Mausta kala suolalla ja pippurilla, paista voissa keskilämmöllä: Ensin nahkapuoli alaspäin n. 1 minuutti ja sitten lihapuoli alaspäin n. 3 minuuttia. Sisälämpötilan tulee olla 60 astetta.

3. Asettele lisukkeet sekä kastikepeili lämpimille lautasille. Laita päälle vastapaistettua nieriää ja tarjoile loput kastikkeesta erikseen.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!