Paistettua häränfileetä uuniperunoiden kera

Miten haluat häränfileesi: verisenä, vaaleanpunaisena vai läpikypsänä? Resepti antaa sinulle tietoa siitä miten saat toivotun lopputuloksen.

Neljälle

  • 4 viipaletta häränfileetä, keskipalasta
  • 4 rkl voita
  • 1 tl valkosipulijauhetta
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 4 uuniperunaa

Tarjoiluun

  • 50 g voita
  • 250 g parsakaalia
  • ½ nippu persiljaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Valitse isoja perunoita, pese ja kuivaa ne ja penslaa oliiviöljyllä. Laita perunat pellille ja paista uunissa 50-60 minuuttia koosta riippuen. Kokeile tikulla. Ennen tarjoilua teet perunoiden päälle ristiviillot ja painat niitä sivuilta, niin että viilto aukeaa.

2. Ota liha jääkaapista hyvissä ajoin, niin että se lämpenee huoneenlämpöiseksi. Kuivaa lihat, laita voita kylmään paistinpannuun ja kuumenna pannu. Kun voi on sulanut ja ruskistunut pähkinänruskeaksi on aika laittaa lihat pannuun. Mausta viipaleet suolalla ja pippurilla ja laita pannuun. Käännä pihvit kun lihaneste alkaa tihkua esiin raa'alla puolella. Kun lihaneste alkaa tihkua esiin paistetulla puolella, pihvi on verinen/punainen, n. 55-asteinen. Kun lihaneste tihkuu esiin kunnolla, pihvi on medium/vaaleanpunainen, n. 60-asteinen. Kun lihaneste on kirkkaan vaaleanpunainen, pihvi on kevyesti läpikypsä, n. 65-asteinen. Kun lihaneste on täysin kirkasta, pihvi on läpikypsä/erittäin kypsä, n. 70-asteinen.

3. Murra parsakaali kimpuiksi, keitä vettä ja hieman suolaa kattilassa ja keitä parsakaali pehmeäksi vedessä. Poimi persilja varsistaan, tarjoile parsakaali ja persilja lihan ja perunoiden kera. Laita joka perunaan nokare voita.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!