Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Paistettua häränfileetä uuniperunoiden kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Miten haluat häränfileesi: verisenä, vaaleanpunaisena vai läpikypsänä? Resepti antaa sinulle tietoa siitä miten saat toivotun lopputuloksen.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

Neljälle

  • 4 viipaletta häränfileetä, keskipalasta
  • 4 rkl voita
  • 1 tl valkosipulijauhetta
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • 4 uuniperunaa

Tarjoiluun

  • 50 g voita
  • 250 g parsakaalia
  • ½ nippu persiljaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Valitse isoja perunoita, pese ja kuivaa ne ja penslaa oliiviöljyllä. Laita perunat pellille ja paista uunissa 50-60 minuuttia koosta riippuen. Kokeile tikulla. Ennen tarjoilua teet perunoiden päälle ristiviillot ja painat niitä sivuilta, niin että viilto aukeaa.

2. Ota liha jääkaapista hyvissä ajoin, niin että se lämpenee huoneenlämpöiseksi. Kuivaa lihat, laita voita kylmään paistinpannuun ja kuumenna pannu. Kun voi on sulanut ja ruskistunut pähkinänruskeaksi on aika laittaa lihat pannuun. Mausta viipaleet suolalla ja pippurilla ja laita pannuun. Käännä pihvit kun lihaneste alkaa tihkua esiin raa'alla puolella. Kun lihaneste alkaa tihkua esiin paistetulla puolella, pihvi on verinen/punainen, n. 55-asteinen. Kun lihaneste tihkuu esiin kunnolla, pihvi on medium/vaaleanpunainen, n. 60-asteinen. Kun lihaneste on kirkkaan vaaleanpunainen, pihvi on kevyesti läpikypsä, n. 65-asteinen. Kun lihaneste on täysin kirkasta, pihvi on läpikypsä/erittäin kypsä, n. 70-asteinen.

3. Murra parsakaali kimpuiksi, keitä vettä ja hieman suolaa kattilassa ja keitä parsakaali pehmeäksi vedessä. Poimi persilja varsistaan, tarjoile parsakaali ja persilja lihan ja perunoiden kera. Laita joka perunaan nokare voita.

Lisää aiheesta:

Paistia, Yorkshirevanukasta ja keitettyjä vihanneksiaHöyrylaivapihvitKokonaisena paistettua häränfileetä ja munakoisoaRanskalaiset raakapihvit ja perunatGremolata-vasikanfileeRapeakuorinen uunikinkku
HäränfileeKananmunatonGluteenitonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Häränfilee
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kokonaisena paistettua häränfileetä ja munakoisoa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kokonaisena paistettu häränfilee

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Häränfilee provencale ja uunitomaatit

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Porsaan- ja häränfileekääryleet juurespaistoksen kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Marinoitu häränfilee