Paistettua ankanrintaa siiderikastikkeella

Panosta mahtavaan illalliseen uudenvuodenaattona tarjoamalla herkullista ankanrintaa. Voit valmistaa reseptillä myös kanafileitä.

Neljälle

  • 4 ankanrintaa
  • timjamia
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • voita paistamiseen
  • 200 g sokeriherneitä
  • 1 porkkana

Siiderikastike

  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 ½ dl omenasiideriä
  • 3 ½ dl vasikanlientä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 125 asteeseen. Mausta ankanrinnat timjamilla, suolalla ja pippurilla, ruskista ne joka puolelta voissa ja jälkipaista uunissa 15 minuuttia. Sisälämpötilan tulee olla 67 astetta.

2. Kuori ja viipaloi porkkanat lanteiksi. Keitä ne ja huuhdo kylmässä vedessä. Paloittele sokeriherneenpalot ja kääntele herneenpalat sekä porkkanat voisulassa.

3. Siiderikastike: Sulata voi kattilassa, ota kattila liedeltä ja lisää jauhot, sekoita kunnolla. Laita kattila takaisin levylle, lisää vasikanliemi ja siideri samalla sekoittaen, mausta suolalla ja pippurilla. Keitä kastike kokoon halutun paksuiseksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.