Paistettua ankanrintaa siiderikastikkeella
Panosta mahtavaan illalliseen uudenvuodenaattona tarjoamalla herkullista ankanrintaa. Voit valmistaa reseptillä myös kanafileitä.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 4 ankanrintaa
- timjamia
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- voita paistamiseen
- 200 g sokeriherneitä
- 1 porkkana
Siiderikastike
- 2 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 1 ½ dl omenasiideriä
- 3 ½ dl vasikanlientä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 125 asteeseen. Mausta ankanrinnat timjamilla, suolalla ja pippurilla, ruskista ne joka puolelta voissa ja jälkipaista uunissa 15 minuuttia. Sisälämpötilan tulee olla 67 astetta.
2. Kuori ja viipaloi porkkanat lanteiksi. Keitä ne ja huuhdo kylmässä vedessä. Paloittele sokeriherneenpalot ja kääntele herneenpalat sekä porkkanat voisulassa.
3. Siiderikastike: Sulata voi kattilassa, ota kattila liedeltä ja lisää jauhot, sekoita kunnolla. Laita kattila takaisin levylle, lisää vasikanliemi ja siideri samalla sekoittaen, mausta suolalla ja pippurilla. Keitä kastike kokoon halutun paksuiseksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje