Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Paistettua ankanrintaa siiderikastikkeella

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Panosta mahtavaan illalliseen uudenvuodenaattona tarjoamalla herkullista ankanrintaa. Voit valmistaa reseptillä myös kanafileitä.

  • Ruokavalio: Kananmunaton

Neljälle

  • 4 ankanrintaa
  • timjamia
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria
  • voita paistamiseen
  • 200 g sokeriherneitä
  • 1 porkkana

Siiderikastike

  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 1 ½ dl omenasiideriä
  • 3 ½ dl vasikanlientä
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 125 asteeseen. Mausta ankanrinnat timjamilla, suolalla ja pippurilla, ruskista ne joka puolelta voissa ja jälkipaista uunissa 15 minuuttia. Sisälämpötilan tulee olla 67 astetta.

2. Kuori ja viipaloi porkkanat lanteiksi. Keitä ne ja huuhdo kylmässä vedessä. Paloittele sokeriherneenpalot ja kääntele herneenpalat sekä porkkanat voisulassa.

3. Siiderikastike: Sulata voi kattilassa, ota kattila liedeltä ja lisää jauhot, sekoita kunnolla. Laita kattila takaisin levylle, lisää vasikanliemi ja siideri samalla sekoittaen, mausta suolalla ja pippurilla. Keitä kastike kokoon halutun paksuiseksi.

Lisää aiheesta:

BroilerigratiiniPaistettua ankanrintaaKananpoika valkoviinikastikkeessaAnkkaa rypälekastikkeessaUlkofilee punaviinikastikkeessaAvokadokananpoika
AnkkaaKastikkeet ja dipitKananmunatonPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Ankkaa
  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Vadelma-ankka ja suolapähkinäsalaatti

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Paahdettua ankanrintaa ja mausteista couscousia

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Paistettua ankanrintaa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Oluessa haudutettua ankkaa ja korianteririisiä

  • 18.02.201300:00
    Kiinalaista

    Hoisin ankanrintaa