Paistettu makrilli kruunutillikastikkeessa

Makrillin vähän rasvainen maku sopii erittäin hyvin yhteen miedon ja hieman happoisen kruunutillikastikkeen kanssa. Tarjoile lempeänä kesäiltana tätä ruokaa vastakeitettyjen uusien perunoiden kanssa ja hyvien ihmisten seurassa. Kirkas snapsihelmi ja kesäisen raikas valkoviini sopivat tunnelmaan.

Neljälle

  • 4 annosfileetä makrillia
  • 1 dl vehnäjauhoa
  • voita paistamiseen

Kastike

  • 4 oksaa kruunutilliä
  • 50 g voita
  • 3 dl vihanneslientä
  • suolaa ja valkopippuria

Tarjoiluun

  • keitettyjä (uusia) perunoita

Valmistusohje

1. Leikkaa kruunutilleistä latvat, säästä 20 pientä kruunua. Silppua loput karkeasti. Keitä silppua vihannesliemessä 15 minuuttia. Siivilöi pois tillit.

2. Sekoita nyt liemi yhdessä voin ja säästettyjen tillikruunujen kanssa mikserissä. Mausta suolalla ja pippurilla. Pidä lämpimänä kattilassa.

3. Kääntele makrillifileet jauhossa ja mausta suolalla ja pippurilla. Paista fileet molemmin puolin voissa keskilämpöisessä pannussa ja tarjoile keitettyjen perunoiden ja kruunutillikastikkeen kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!