Paistettu makrilli kruunutillikastikkeessa
Makrillin vähän rasvainen maku sopii erittäin hyvin yhteen miedon ja hieman happoisen kruunutillikastikkeen kanssa. Tarjoile lempeänä kesäiltana tätä ruokaa vastakeitettyjen uusien perunoiden kanssa ja hyvien ihmisten seurassa. Kirkas snapsihelmi ja kesäisen raikas valkoviini sopivat tunnelmaan.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 4 annosfileetä makrillia
- 1 dl vehnäjauhoa
- voita paistamiseen
Kastike
- 4 oksaa kruunutilliä
- 50 g voita
- 3 dl vihanneslientä
- suolaa ja valkopippuria
Tarjoiluun
- keitettyjä (uusia) perunoita
Valmistusohje
1. Leikkaa kruunutilleistä latvat, säästä 20 pientä kruunua. Silppua loput karkeasti. Keitä silppua vihannesliemessä 15 minuuttia. Siivilöi pois tillit.
2. Sekoita nyt liemi yhdessä voin ja säästettyjen tillikruunujen kanssa mikserissä. Mausta suolalla ja pippurilla. Pidä lämpimänä kattilassa.
3. Kääntele makrillifileet jauhossa ja mausta suolalla ja pippurilla. Paista fileet molemmin puolin voissa keskilämpöisessä pannussa ja tarjoile keitettyjen perunoiden ja kruunutillikastikkeen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta