Paistettu makrilli kruunutillikastikkeessa
Makrillin vähän rasvainen maku sopii erittäin hyvin yhteen miedon ja hieman happoisen kruunutillikastikkeen kanssa. Tarjoile lempeänä kesäiltana tätä ruokaa vastakeitettyjen uusien perunoiden kanssa ja hyvien ihmisten seurassa. Kirkas snapsihelmi ja kesäisen raikas valkoviini sopivat tunnelmaan.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 4 annosfileetä makrillia
- 1 dl vehnäjauhoa
- voita paistamiseen
Kastike
- 4 oksaa kruunutilliä
- 50 g voita
- 3 dl vihanneslientä
- suolaa ja valkopippuria
Tarjoiluun
- keitettyjä (uusia) perunoita
Valmistusohje
1. Leikkaa kruunutilleistä latvat, säästä 20 pientä kruunua. Silppua loput karkeasti. Keitä silppua vihannesliemessä 15 minuuttia. Siivilöi pois tillit.
2. Sekoita nyt liemi yhdessä voin ja säästettyjen tillikruunujen kanssa mikserissä. Mausta suolalla ja pippurilla. Pidä lämpimänä kattilassa.
3. Kääntele makrillifileet jauhossa ja mausta suolalla ja pippurilla. Paista fileet molemmin puolin voissa keskilämpöisessä pannussa ja tarjoile keitettyjen perunoiden ja kruunutillikastikkeen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan