Paistettu made, pinaattilehikäinen ja kapris-kananmunakastike
Ainekset
- 800 g madefilettä
- 2 dl ruisjauhoja
- voita paistamiseen
- 1 rasia valmista voitaikinaa
- 1 kanamuna
- 1 rkl vettä
- 200 g pinaattia
- 2 salottisipulia
- 1 valkosipulinkynsi
- muskottia
- suolaa ja valkopippuria
- 1 rkl voita
- 3 tl vehnäjauhoja
- 1,5 dl kuohukermaa
Kapris-kanamunakastike
- 1 pieni punasipuli
- 1 keitetty kananmuna
- 2 tl kapriksenmarjoja
- tuoretta persiljaa
- 2 dl öljyä
- 0,5 dl punaviinietikkaa (Rajamäen punaviinietikkaa)
- suolaa ja mustapippuria
Pinaattilehikäinen
Kapris-kanamunakastike
Valmistusohje
Pese pinaatti ja ruodi se jos lehtiruoti on paksu. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynsi. Kuullota raaka-aineet kattilassa voissa. Lisää mukaan muskottia, suolaa ja pippuria. Ripottele päälle hieman vehnäjauhoja. Kaada joukkoon kerma ja anna hautua hetki koko ajan sekoittaen. Laita muhennosta lehikäisen väliin juuri ennen tarjoilua.
Poista madefileistä keskiruoto. Pilko filee pikkurillin kokoisiksi suikaleiksi. Mausta suikaleet suolalla ja pippurilla. Pyörittele palat ruisjauhoissa. Paista runsaassa voissa kullanruskeiksi ja tarjoile heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan