Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Paistettu made, pinaattilehikäinen ja kapris-kananmunakastike

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ainekset

  • 800 g madefilettä
  • 2 dl ruisjauhoja
  • voita paistamiseen
  • 1 rasia valmista voitaikinaa
  • 1 kanamuna
  • 1 rkl vettä
  • 200 g pinaattia
  • 2 salottisipulia
  • 1 valkosipulinkynsi
  • muskottia
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 rkl voita
  • 3 tl vehnäjauhoja
  • 1,5 dl kuohukermaa

Kapris-kanamunakastike

  • 1 pieni punasipuli
  • 1 keitetty kananmuna
  • 2 tl kapriksenmarjoja
  • tuoretta persiljaa
  • 2 dl öljyä
  • 0,5 dl punaviinietikkaa (Rajamäen punaviinietikkaa)
  • suolaa ja mustapippuria

Pinaattilehikäinen

    Kapris-kanamunakastike

      Valmistusohje

      Pese pinaatti ja ruodi se jos lehtiruoti on paksu. Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulinkynsi. Kuullota raaka-aineet kattilassa voissa. Lisää mukaan muskottia, suolaa ja pippuria. Ripottele päälle hieman vehnäjauhoja. Kaada joukkoon kerma ja anna hautua hetki koko ajan sekoittaen. Laita muhennosta lehikäisen väliin juuri ennen tarjoilua.

      Poista madefileistä keskiruoto. Pilko filee pikkurillin kokoisiksi suikaleiksi. Mausta suikaleet suolalla ja pippurilla. Pyörittele palat ruisjauhoissa. Paista runsaassa voissa kullanruskeiksi ja tarjoile heti.

      Lisää aiheesta:

      Kokkisodan vieraina Pia Penttala ja Pippa Laukka – katso reseptit!SienitoastitShepherd´s pie lampaanjauhelihastaLihapullia ja spagettiaSapuskaa, harashoo! – SatziviNaudanpaisti ja juureshöystö
      MadePääruoatKalaruoka

      Tuoreimmat aiheesta

      Made
      • 18.02.201300:00
        Kalakeitto

        Madekeitto

      • 18.02.201300:00
        Kalakeitto

        Madekeitto ja mätileipää

      • 18.02.201300:00
        Kalamuhennos

        Mademuhennos

      • 18.02.201300:00
        Paistettu kala

        Paistettua madetta punajuuripaistoksella

      • 18.02.201300:00
        Pääruoat

        Paistettu made, pinaattilehikäinen ja kapris-kananmunakastike