Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Paistettu broileri varsisellerin ja mintun kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

Neljälle

  • 1 iso broileri (1 ½ kg)
  • 1 nippu varsiselleriä
  • 2 rkl voita
  • suolaa ja valkopippuria
  • 1 nippu minttua
  • 1 sitruuna
  • 2 rkl voisulaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Leikkaa sellerit pieniksi paloiksi ja kuullota niitä voissa. Siirrä palat voideltuun uunivuokaan. Hiero broileri suolalla ja pippurilla. Pistele reikiä sitruunaan ja täytä broileri kokonaisella sitruunalla ja minttunipulla.

2. Sulata voi. Pane broileri uunivuokaan sellerien päälle selkäpuoli ylöspäin ja penslaa voisulalla. Työnnä uuniin ja paista 15 minuuttia.

3. Käännä linnun toinen kylki ylöspäin, voitele ja paista 10 minuuttia. Tee samoin toiselle kyljelle ja lopuksi rintapuolelle, jonka voitelet niinikään ja annat ruskistua kauniin väriseksi. Broileri on valmis, kun lihaneste on väritöntä ja läpinäkyvää.

Varsiselleriä kutsutaan myös lehtiselleriksi ja siitä pidetään juuri rapeiden, aromikkaiden varsien ansiosta. Toiset myös vihaavat koko kasvista. Ota selvää vieraidesi makutottumuksista, jos tarjoat tätä muille kuin omalle perheellesi. Niille, jotka ovat varsisellerin ystäviä, makuyhdistelmä broilerin kanssa on verraton.

Lisää aiheesta:

Friteerattua broileria friteeratulla persiljapedilläBroileria ja salaattiaSitruunalla täytetty broileriFriteerattu broileriChilibroileriValkosipulibroileri kantarellien kera
UunibroileriKananmunatonGluteenitonPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Uunibroileri
  • 29.04.202407:49
    Juurekset

    Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria

  • 28.09.202210:20
    Hellapoliisi

    Hunajabroileria uunissa – helppo ja kätevä arkiruoka

  • 20.08.202115:28
    Perunagratiini

    Juustoinen broileri-perunalaatikko

  • 09.04.202010:53
    Broileri

    Pirikanaa Hans Välimäen tapaan eli piri-piri -broileria

  • 12.03.202012:19
    Broileri

    Maitokana Jamie Oliverin tapaan – "Kaikkien aikojen paras kanaresepti"