Paistettu broileri varsisellerin ja mintun kera
Varsiselleriä kutsutaan myös lehtiselleriksi ja siitä pidetään juuri rapeiden, aromikkaiden varsien ansiosta. Toiset myös vihaavat koko kasvista. Ota selvää vieraidesi makutottumuksista, jos tarjoat tätä muille kuin omalle perheellesi. Niille, jotka ovat varsisellerin ystäviä, makuyhdistelmä broilerin kanssa on verraton.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 1 iso broileri (1 ½ kg)
- 1 nippu varsiselleriä
- 2 rkl voita
- suolaa ja valkopippuria
- 1 nippu minttua
- 1 sitruuna
- 2 rkl voisulaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Leikkaa sellerit pieniksi paloiksi ja kuullota niitä voissa. Siirrä palat voideltuun uunivuokaan. Hiero broileri suolalla ja pippurilla. Pistele reikiä sitruunaan ja täytä broileri kokonaisella sitruunalla ja minttunipulla.
2. Sulata voi. Pane broileri uunivuokaan sellerien päälle selkäpuoli ylöspäin ja penslaa voisulalla. Työnnä uuniin ja paista 15 minuuttia.
3. Käännä linnun toinen kylki ylöspäin, voitele ja paista 10 minuuttia. Tee samoin toiselle kyljelle ja lopuksi rintapuolelle, jonka voitelet niinikään ja annat ruskistua kauniin väriseksi. Broileri on valmis, kun lihaneste on väritöntä ja läpinäkyvää.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut