Paistettu broileri kermakastikkeessa

Raaka-aineet kannattaa aina hyödyntää mahdollisimman tarkkaan. Tässä ohjeessa kanan luut antavat kastikkeelle makua. Tarjoa broilerin kanssa paistinperunoita, kauden kasviksia, hyytelöä ja etikkakurkkuja.

4 annosta

  • 1 broileri, noin 1,2 kg
  • 2 persiljanoksaa
  • ripaus rosmariinia
  • suolaa
  • pippuria
  • 1 rkl voita

Kastike

  • kanan luut
  • ½ rkl voita
  • suolaa
  • pippuria
  • 1 tl vehnäjauhoja
  • 1½ dl kanalientä
  • 2 dl kuohukermaa

Tarjoiluun

  • paistinperunoita
  • kauden kasviksia
  • hyytelöä
  • etikkakurkkuja

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Huuhtele ja kuivaa broileri hyvin sisältä ja ulkoa ja mausta se sisältä persiljalla, rosmariinilla, suolalla ja pippurilla.

2. Ruskista broileri voissa ja kypsennä sitten uunissa. Kypsennyksen aikana käännä broileri kyljeltä toiselle ja lopuksi rintapuoli ylöspäin. Pistä haarukalla koipipalan paksuimpaan kohtaan. Jos lihaneste on kirkasta, broileri on kypsä. 1,2 kiloa painava broileri kypsyy noin 40-45 minuutissa. Paloittele broileri neljään osaan - kahteen koipi- ja kasteen rintapalaan. Pidä palat lämpiminä.

3. Kastike: Leikkaa luut paloiksi veitsillä tai saksilla. Sulata voi padassa ja pane luut pataan. Ripottele joukkoon jauhot ja sekoita miedolla lämmöllä. Lisää kanaliemi ja keitä 5 minuuttia koko ajan sekoittaen. Lisää kerma ja keitä vielä 5 minuuttia. Siivilöi kastike.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!