Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Paistettu broileri kermakastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

4 annosta

  • 1 broileri, noin 1,2 kg
  • 2 persiljanoksaa
  • ripaus rosmariinia
  • suolaa
  • pippuria
  • 1 rkl voita

Kastike

  • kanan luut
  • ½ rkl voita
  • suolaa
  • pippuria
  • 1 tl vehnäjauhoja
  • 1½ dl kanalientä
  • 2 dl kuohukermaa

Tarjoiluun

  • paistinperunoita
  • kauden kasviksia
  • hyytelöä
  • etikkakurkkuja

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Huuhtele ja kuivaa broileri hyvin sisältä ja ulkoa ja mausta se sisältä persiljalla, rosmariinilla, suolalla ja pippurilla.

2. Ruskista broileri voissa ja kypsennä sitten uunissa. Kypsennyksen aikana käännä broileri kyljeltä toiselle ja lopuksi rintapuoli ylöspäin. Pistä haarukalla koipipalan paksuimpaan kohtaan. Jos lihaneste on kirkasta, broileri on kypsä. 1,2 kiloa painava broileri kypsyy noin 40-45 minuutissa. Paloittele broileri neljään osaan - kahteen koipi- ja kasteen rintapalaan. Pidä palat lämpiminä.

3. Kastike: Leikkaa luut paloiksi veitsillä tai saksilla. Sulata voi padassa ja pane luut pataan. Ripottele joukkoon jauhot ja sekoita miedolla lämmöllä. Lisää kanaliemi ja keitä 5 minuuttia koko ajan sekoittaen. Lisää kerma ja keitä vielä 5 minuuttia. Siivilöi kastike.

Lisää aiheesta:

Broileri currykastikkeen keraAnkan- tai broilerinrintaa appelsiinikastikkeessaHerkkusieni-broilerigratiinia ja hasselbackan perunoitaUlkofilee punaviinikastikkeessaNaudanpaisti kermakastikkeessaPaistettua kanaa sitruunakastikkeessa
UunibroileriKastikkeet ja dipitKananmunatonPääruoatKanaruoka

Raaka-aineet kannattaa aina hyödyntää mahdollisimman tarkkaan. Tässä ohjeessa kanan luut antavat kastikkeelle makua. Tarjoa broilerin kanssa paistinperunoita, kauden kasviksia, hyytelöä ja etikkakurkkuja.

Tuoreimmat aiheesta

Uunibroileri
  • 29.04.202407:49
    Juurekset

    Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria

  • 28.09.202210:20
    Hellapoliisi

    Hunajabroileria uunissa – helppo ja kätevä arkiruoka

  • 20.08.202115:28
    Perunagratiini

    Juustoinen broileri-perunalaatikko

  • 09.04.202010:53
    Broileri

    Pirikanaa Hans Välimäen tapaan eli piri-piri -broileria

  • 12.03.202012:19
    Broileri

    Maitokana Jamie Oliverin tapaan – "Kaikkien aikojen paras kanaresepti"