Paholaisen munat

Jos haluat muunnella makua, lisää ½ tl chilikastiketta tai 1 rkl hienonnettua lehtiselleriä. Tai vaihda sinappi ½ tl currya.

Ainekset (1-2 hengelle)

  • 2 kananmunaa
  • 2 tl kermaviiliä
  • 1 tl majoneesia
  • ½ tl sinappia
  • suolaa
  • paprikajauhetta

Valmistusohje

1. Laita munat varovaisesti kattilaan, peitä kylmällä vedellä ja kuumenna kiehuvaksi. Alenna lämpöä heti kun vesi alkaa kiehua, laita päälle kansi ja keitä 3 minuuttia. Ota kattila liedeltä ja anna munien jatkaa kypsymistä kuumassa vedessä kannen alla 15 minuuttia.

2. Kaada vesi pois kun munat ovat valmiita. Peitä munat hetkeksi kylmällä vedellä. Kuori munat ja halkaise ne pituussuuntaan. Ota varoen keltuaiset pois ja laita ne kulhoon. Muusaa keltuaiset kunnolla haarukan avulla.

3. Sekoita keltuaisiin kermaviili, majoneesi, sinappi ja suola. Täytä munanvalkuaiset keltuaisseoksella, täytettä on enemmän kuin arvaatkaan. Ripottele päälle paprikajauhetta. Tarjoile munat heti jos haluat, ne voi myös tarjoilla kylminä.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.