Pähkinöillä ja vaahterasiirapilla aateloidut broilerifileet
Tämän aterian suunnittelu on aloitettava hyvissä ajoin: chutney pitää tehdä jo päivää aiemmin, ja sitä ennen chutneyhin tulevien aprikoosien on oltava liossa yön yli.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 4 broilerin rintapalaa nahkoineen
- voita paistamiseen
- suolaa ja valkopippuria
- 2 ½ dl vaahterasirappia
- 100 g pekaanipähkinöitä (tai saksan-)
Chutney
- 125 g kuivattuja aprikooseja
- 125 fariinisokeria
- 1 rkl tuoretta inkivääriä
- 3 chiliä
- ½ tl suolaa
- 3 dl valkoviinietikkaa
Valmistusohje
1. Liota kuivattuja aprikooseja vedessä yön yli. Keitä ne pehmeiksi liotusvedessä. Kuori inkivääri ja hienonna 1 rkl pieneksi. Halkaise chilit pitkittäin, poista siemenet ja hienonna palot pieneksi. Lisää aprikoosikeitokseen fariini, inkivääri- ja chilisilppu, suola ja viinietikka. Anna kiehua hiljalleen ilman kantta noin 30 minuuttia. Kaada puhtaaseen, kannelliseen lasipurkkiin. Pane jäähtyneenä jääkaappiin maustumaan seuraavaan päivään.
2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Paista broilerin rintapaloja voissa pannulla kauniin värisiksi. Lado voideltuun uunivuokaan, mausta suolalla ja pippurilla, jälkikypsytä uunissa 8 minuuttia.
3. Murskaa pekaanipähkinät karkeasti. Laita pähkinämurska vaahterasiirapin kanssa kasariin. Kuumena kiehuvaksi ja hauduta hiljaa 3 minuuttia. Sekoittele. Kaada siirappi-pähkinäseos broilerinpaloille ja paista vielä 2-3 minuuttia. Tarjoile chutneyn kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Paras sienikastike: Helppo suppilovahverokastike Katin ohjeella
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Taivaallinen omenahillo
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Lassaka eli vähähiilihydraattinen lasagne ilman pastaa