Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pähkinöillä ja vaahterasiirapilla aateloidut broilerifileet

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

Neljälle

  • 4 broilerin rintapalaa nahkoineen
  • voita paistamiseen
  • suolaa ja valkopippuria
  • 2 ½ dl vaahterasirappia
  • 100 g pekaanipähkinöitä (tai saksan-)

Chutney

  • 125 g kuivattuja aprikooseja
  • 125 fariinisokeria
  • 1 rkl tuoretta inkivääriä
  • 3 chiliä
  • ½ tl suolaa
  • 3 dl valkoviinietikkaa

Valmistusohje

1. Liota kuivattuja aprikooseja vedessä yön yli. Keitä ne pehmeiksi liotusvedessä. Kuori inkivääri ja hienonna 1 rkl pieneksi. Halkaise chilit pitkittäin, poista siemenet ja hienonna palot pieneksi. Lisää aprikoosikeitokseen fariini, inkivääri- ja chilisilppu, suola ja viinietikka. Anna kiehua hiljalleen ilman kantta noin 30 minuuttia. Kaada puhtaaseen, kannelliseen lasipurkkiin. Pane jäähtyneenä jääkaappiin maustumaan seuraavaan päivään.

2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Paista broilerin rintapaloja voissa pannulla kauniin värisiksi. Lado voideltuun uunivuokaan, mausta suolalla ja pippurilla, jälkikypsytä uunissa 8 minuuttia.

3. Murskaa pekaanipähkinät karkeasti. Laita pähkinämurska vaahterasiirapin kanssa kasariin. Kuumena kiehuvaksi ja hauduta hiljaa 3 minuuttia. Sekoittele. Kaada siirappi-pähkinäseos broilerinpaloille ja paista vielä 2-3 minuuttia. Tarjoile chutneyn kanssa.

Tämän aterian suunnittelu on aloitettava hyvissä ajoin: chutney pitää tehdä jo päivää aiemmin, ja sitä ennen chutneyhin tulevien aprikoosien on oltava liossa yön yli.

Lisää aiheesta:

Peruna-fenkolinlehtipataAprikoosibroileriBroileri-pot-au-feu krutonkien keraTomaatti-oliivi-kanafileet ja linssimuhennosÄyriäisnyyttiUunilammascurry
BroilerinfileeKananmunatonGluteenitonPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Broilerinfilee
  • 24.09.202110:41
    Kaappaus keittiössä -reseptit

    Cornflakes-kanaa – paneroidut broilerin rintafileet Kapen tapaan

  • 19.08.202114:43
    Nopeat ja helpot

    Julia Childin kermainen kanakastike: Suprêmes de Volaille aux Champignons

  • 25.05.202114:32
    Kastike kanalle

    Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa

  • 09.03.202013:34
    Pääruoat

    Nopea parmesaanibroileri

  • 03.01.202011:49
    Uunibroileri

    Parmesaanikana – supersuosittu parmesaanibroileri on kanaruoka, jota on pakko kokeilla