Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pähkinätorttu zabaglionella

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä Pähkinätorttu-resepti esitettiin Hullu Kokki Piemontessa -ohjelmassa MTV3-kanavalla 4.12.2008.

  • Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka

Zabaglione kastike

  • 4 keltuaista
  • 2 dl rypälemehua
  • ½ dl sokeria

Torttutaikina

  • 4 kananmunaa
  • 200 g kevyesti paahdettuja hassel pähkinöitä tai valmista pähkinä jauhoa
  • 150 g sokeria
  • 3-4 rkl maitoa
  • Voita (voiteluun)

Valmistusohje

Zabaglione

1. Vatkaa keltuaiset, rypälemehu ja sokeri vesihauteessa vaahdoksi, noin 12 minuutin ajan että keltuaiset kypsyvät.

2.Siirrä kylmään kulhoon ja jatka vatkaamista kunnes seos on jäähtynyt.

Torttu

1. Vatkaa munat ja 100 g sokeria hyvin vaahdoksi

2. Sekoita loppu sokeri pähkinäjauhoihin ja sekoita se vaahtoon varovasti siivilän läpi ja lisää taikinaan tilkka maitoa

3. Voitele ja jauhota torttuvuoka ja laita taikina siihen. Paista 20 minuuttia 180 asteisessa uunissa.

Jäähdytä ja tarjoile Zabaglione kastikkeen kanssa.

Lisää aiheesta:

MasterChef: Makea eggs benedicts – Petra V:n reseptiSuklaafondantLämmin suklaavanukasMaapähkinäkakkuGluteenittomat blinitAppelsiinikakku suklaalla
PähkinäkakkuGluteenitonKasvisruokaLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Pähkinäkakku
  • 18.02.201300:00
    Joulu

    Ranskalainen pähkinäkakku

  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Pekaanikakku omenalla

  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Maapähkinäkakku

  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Kakku paahdettujen maapähkinöiden kera

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Pähkinätorttu zabaglionella