Pähkinätorttu zabaglionella
Tämä Pähkinätorttu-resepti esitettiin Hullu Kokki Piemontessa -ohjelmassa MTV3-kanavalla 4.12.2008.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Zabaglione kastike
- 4 keltuaista
- 2 dl rypälemehua
- ½ dl sokeria
Torttutaikina
- 4 kananmunaa
- 200 g kevyesti paahdettuja hassel pähkinöitä tai valmista pähkinä jauhoa
- 150 g sokeria
- 3-4 rkl maitoa
- Voita (voiteluun)
Valmistusohje
Zabaglione
1. Vatkaa keltuaiset, rypälemehu ja sokeri vesihauteessa vaahdoksi, noin 12 minuutin ajan että keltuaiset kypsyvät.
2.Siirrä kylmään kulhoon ja jatka vatkaamista kunnes seos on jäähtynyt.
Torttu
1. Vatkaa munat ja 100 g sokeria hyvin vaahdoksi
2. Sekoita loppu sokeri pähkinäjauhoihin ja sekoita se vaahtoon varovasti siivilän läpi ja lisää taikinaan tilkka maitoa
3. Voitele ja jauhota torttuvuoka ja laita taikina siihen. Paista 20 minuuttia 180 asteisessa uunissa.
Jäähdytä ja tarjoile Zabaglione kastikkeen kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje