Mainos

Pääsiäisrahkapullat

Leivo rahkapullien taikina itse tai tee piirakka nopeasti valmiista pakaste pullataikinasta. Jos leivot pullataikinan itse, käytä aina huoneenlämpöisiä aineita, kylmät aineet jäähdyttävät taikinaa ja hiivan toiminta hidastuu.

noin 25 kpl

  • ½ l maitoa
  • 50 g hiivaa
  • 1-2 tl suolaa
  • 2 dl sokeria
  • 1rkl kardemummaa
  • (1 muna)
  • n. 14 dl puolikarkeita vehnäjauhoja (n. 900 g)
  • 100 g voita tai margariinia
  • Tai 2 pkt Myllyn Paras Pullataikinalevyjä (pakaste 2 x 1 kg)

Täyte

  • 1 tlk maitorahkaa (iso tölkki, 500 g)
  • n. 1 dl sokeria
  • 1-2 tl vaniljasokeria
  • (1 muna)
  • (nois 1 dl rusinoita)
  • 1tlk punaisia säilykekirsikoita (n. 150 g) tai säilykepersikoita (n. 250 g)

Voiteluun

  • munaa tai sokeripitoista kermakahvia

Valmistusohje

Liuota hiiva kädenlämpöiseksi lämmitettyyn maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää vehnäjauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina vaivaten hyvin. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Pehmeästä taikinasta valmistuvat kuohkeimmat pullat.

Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Pyörittele taikinasta pikkupullia. Laita ne hyvin väljästi uunipellille. Kohota pullat leivinliinan alla lämpimässä paikassa kaksinkertaisiksi.

Paina kohonneiden pullien keskelle iso syvennys juomalasilla. Voitele pullien reunat kauttaaltaan munalla. Laita jokaiseen syvennykseen nois 2-3 rkl rahka(rusina)seosta. Voit laittaa rahkan päälle koristeeksi kirsikan ja /tai persikkaviipaleen.

Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10-15 min.

VINKKI: Voit leipoa pullat myös pakastepullataikinasta! Muista, että hiivataikina vaatii lämpimän paikan kohotakseen kunnolla: aurinkoisen ikkunan, lämpimän vesialtaan (päälle) tai uunin, jossa on pikkulämpö (n. 45-astetta).

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.