Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pääsiäisrahkapullat

Julkaistu 22.03.2013 10:36

noin 25 kpl

  • ½ l maitoa
  • 50 g hiivaa
  • 1-2 tl suolaa
  • 2 dl sokeria
  • 1rkl kardemummaa
  • (1 muna)
  • n. 14 dl puolikarkeita vehnäjauhoja (n. 900 g)
  • 100 g voita tai margariinia
  • Tai 2 pkt Myllyn Paras Pullataikinalevyjä (pakaste 2 x 1 kg)

Täyte

  • 1 tlk maitorahkaa (iso tölkki, 500 g)
  • n. 1 dl sokeria
  • 1-2 tl vaniljasokeria
  • (1 muna)
  • (nois 1 dl rusinoita)
  • 1tlk punaisia säilykekirsikoita (n. 150 g) tai säilykepersikoita (n. 250 g)

Voiteluun

  • munaa tai sokeripitoista kermakahvia

Valmistusohje

Liuota hiiva kädenlämpöiseksi lämmitettyyn maitoon. Sekoita joukkoon suola, sokeri, kardemumma ja muna. Lisää vehnäjauhot vähitellen, aluksi vatkaten, jotta ilmaa sitoutuu taikinaan. Alusta taikina vaivaten hyvin. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppupuolella. Pehmeästä taikinasta valmistuvat kuohkeimmat pullat.

Laita taikina peitettynä kohoamaan lämpimään, vedottomaan paikkaan. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Pyörittele taikinasta pikkupullia. Laita ne hyvin väljästi uunipellille. Kohota pullat leivinliinan alla lämpimässä paikassa kaksinkertaisiksi.

Leivo rahkapullien taikina itse tai tee piirakka nopeasti valmiista pakaste pullataikinasta. Jos leivot pullataikinan itse, käytä aina huoneenlämpöisiä aineita, kylmät aineet jäähdyttävät taikinaa ja hiivan toiminta hidastuu.

Paina kohonneiden pullien keskelle iso syvennys juomalasilla. Voitele pullien reunat kauttaaltaan munalla. Laita jokaiseen syvennykseen nois 2-3 rkl rahka(rusina)seosta. Voit laittaa rahkan päälle koristeeksi kirsikan ja /tai persikkaviipaleen.

Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 10-15 min.

VINKKI: Voit leipoa pullat myös pakastepullataikinasta! Muista, että hiivataikina vaatii lämpimän paikan kohotakseen kunnolla: aurinkoisen ikkunan, lämpimän vesialtaan (päälle) tai uunin, jossa on pikkulämpö (n. 45-astetta).

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lisää aiheesta:

Munkit ilman uppopaistoaKoko Suomi leipoo: ValkosuklaakemutMyllyn rahkamunkitKinuski-laskiaispullatMarja-aroniapullatJoulupulla
PullatPääsiäinenMyllyn ParasLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Pullat
  • 28.2.09:00
    Laskiaispullat

    Paras pullataikina ja porkkanakakku-laskiaispullat

  • 21.2.16:45
    Laskiaispullat

    Julianan laskiaispullatäyte eli suolakaramellitäyte

  • 11.02.202209:37
    Laskiaispullat

    Laskiaispullat: Yhdeksän eri täytettä

  • 25.10.201807:45
    Heidi Leipoo

    Heidi leipoo: Spektri-pullat

  • 26.09.201808:53
    Hellapoliisi

    Omenainen bostonkakku