Päärynät pähkinäkastikkeella
Helppo ja maukas jälkiruoka, joka on helppo valmistaa aineksista, jotka luultavasti löytyvät valmiiksi keittiön kaapeista. Säilytä mielellään pähkinöitä pakastimessa, niin ne pysyvät raikkaina. Kastiketta voit käyttää kaikkien hedelmien ja jäätelön kera, mutta muista tarkistaa, ettei vieraiden joukossa ole pähkinäallergikkoja.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 prk päärynänpuolikkaita
Kastike
- 2 ½ dl maitoa
- 1 rkl maizenaa
- 1 munankeltuainen
- 1 tl sokeria
- 2 rkl jauhettuja hasselpähkinöitä
- ¾ dl kuohukermaa
- ½ vaniljatanko, pituussuuntaan halkaistuna
- raastettua kilosuklaata
Valmistusohje
1. Jaa valutetut päärynät laseihin.
2. Kuumenna maitoa, maizenaa, keltuaista, sokeria ja vaniljaa kattilassa sekoitellen kunnes seos sakenee. Lisää pähkinät.
3. Ota kattila liedeltä, raaputa vaniljansiemenet kattilaan.
4. Vatkaa kerma ja lisää kastikkeeseen. Kaada kastike päärynöille, koristele suklaalla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti