Päärynät pähkinäkastikkeella

Helppo ja maukas jälkiruoka, joka on helppo valmistaa aineksista, jotka luultavasti löytyvät valmiiksi keittiön kaapeista. Säilytä mielellään pähkinöitä pakastimessa, niin ne pysyvät raikkaina. Kastiketta voit käyttää kaikkien hedelmien ja jäätelön kera, mutta muista tarkistaa, ettei vieraiden joukossa ole pähkinäallergikkoja.

Neljälle

  • 1 prk päärynänpuolikkaita

Kastike

  • 2 ½ dl maitoa
  • 1 rkl maizenaa
  • 1 munankeltuainen
  • 1 tl sokeria
  • 2 rkl jauhettuja hasselpähkinöitä
  • ¾ dl kuohukermaa
  • ½ vaniljatanko, pituussuuntaan halkaistuna
  • raastettua kilosuklaata

Valmistusohje

1. Jaa valutetut päärynät laseihin.

2. Kuumenna maitoa, maizenaa, keltuaista, sokeria ja vaniljaa kattilassa sekoitellen kunnes seos sakenee. Lisää pähkinät.

3. Ota kattila liedeltä, raaputa vaniljansiemenet kattilaan.

4. Vatkaa kerma ja lisää kastikkeeseen. Kaada kastike päärynöille, koristele suklaalla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!