Paahtopaisti
Paahtopaistia on helppo tehdä itsekin, miksi siis ostaa valmista? Paahtopaisti sopii loistavasti noutopöytään tai sunnuntaipäivälliseksi monelle. Puhumattakaan, millaista leivänpäällistä siitä saa...
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Kahdeksalle-kymmenelle
- 2 kg paahtopaistia
- suolaa ja pippuria
- 2 tl paprikajauhetta
Lisäksi
- hasselbackanperunoita
- grillattuja tomaatteja
- paistettua sipulia
Kastike
- 1 sipuli raastettuna
- 50 g voita
- 3 dl punaviiniä
- 1 maustemitta timjamia
- ½ lihaliemikuutio
- 2 tl tomaattipyreetä
- 2 dl siivilöityä paistolientä
- 1 rkl arrowjuurta
- voita paistamiseen
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Hiero paahtopaistiin ympäriinsä suolaa, pippuria ja paprikajauhetta. Ruskista paisti kauttaaltaan voissa pannulla. Nosta liha ritilälle uunipannun päälle. Vispaa paistinpannu lihaliemellä ja kaada uunipannuun. Paina lihalämpömittari paistin paksuimpaan kohtaan ja työnnä liha uuniin. Paista sitä, kunnes lämpömittari näyttää 60 astetta. Anna lihan jäähtyä ja säästä paistoliemi kastikkeeseen.
2. Sulata noin puolet voista kasarissa, kuullota sipuliraaste siinä ja kaada viini joukkoon. Lisää timjami ja liemikuutio, keitä 10 minuuttia ja siivilöi. Sekoita joukkoon tomaattipyree ja ohenna seosta paistoliemellä. Keitä kokoon 10 minuuttia ja suurusta vesitilkkaan sekoitetulla arrowjuurella. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita ja kiillota kastike lopulla voilla.
3. Leikkaa paahtopaisti ohuiksi viipaleiksi ja tarjoile. Hasselbackanperunat tai muut uuniperunat sopivat hyvin oheen, samoin uunissa paistetut tomaatit, oliiviöljyllä ja timjamilla silattuina.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje