Paahtopaisti

Paahtopaistia on helppo tehdä itsekin, miksi siis ostaa valmista? Paahtopaisti sopii loistavasti noutopöytään tai sunnuntaipäivälliseksi monelle. Puhumattakaan, millaista leivänpäällistä siitä saa...

Kahdeksalle-kymmenelle

  • 2 kg paahtopaistia
  • suolaa ja pippuria
  • 2 tl paprikajauhetta

Lisäksi

  • hasselbackanperunoita
  • grillattuja tomaatteja
  • paistettua sipulia

Kastike

  • 1 sipuli raastettuna
  • 50 g voita
  • 3 dl punaviiniä
  • 1 maustemitta timjamia
  • ½ lihaliemikuutio
  • 2 tl tomaattipyreetä
  • 2 dl siivilöityä paistolientä
  • 1 rkl arrowjuurta
  • voita paistamiseen
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Hiero paahtopaistiin ympäriinsä suolaa, pippuria ja paprikajauhetta. Ruskista paisti kauttaaltaan voissa pannulla. Nosta liha ritilälle uunipannun päälle. Vispaa paistinpannu lihaliemellä ja kaada uunipannuun. Paina lihalämpömittari paistin paksuimpaan kohtaan ja työnnä liha uuniin. Paista sitä, kunnes lämpömittari näyttää 60 astetta. Anna lihan jäähtyä ja säästä paistoliemi kastikkeeseen.

2. Sulata noin puolet voista kasarissa, kuullota sipuliraaste siinä ja kaada viini joukkoon. Lisää timjami ja liemikuutio, keitä 10 minuuttia ja siivilöi. Sekoita joukkoon tomaattipyree ja ohenna seosta paistoliemellä. Keitä kokoon 10 minuuttia ja suurusta vesitilkkaan sekoitetulla arrowjuurella. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita ja kiillota kastike lopulla voilla.

3. Leikkaa paahtopaisti ohuiksi viipaleiksi ja tarjoile. Hasselbackanperunat tai muut uuniperunat sopivat hyvin oheen, samoin uunissa paistetut tomaatit, oliiviöljyllä ja timjamilla silattuina.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!