Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Paahtopaisti

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

Kahdeksalle-kymmenelle

  • 2 kg paahtopaistia
  • suolaa ja pippuria
  • 2 tl paprikajauhetta

Lisäksi

  • hasselbackanperunoita
  • grillattuja tomaatteja
  • paistettua sipulia

Kastike

  • 1 sipuli raastettuna
  • 50 g voita
  • 3 dl punaviiniä
  • 1 maustemitta timjamia
  • ½ lihaliemikuutio
  • 2 tl tomaattipyreetä
  • 2 dl siivilöityä paistolientä
  • 1 rkl arrowjuurta
  • voita paistamiseen
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Hiero paahtopaistiin ympäriinsä suolaa, pippuria ja paprikajauhetta. Ruskista paisti kauttaaltaan voissa pannulla. Nosta liha ritilälle uunipannun päälle. Vispaa paistinpannu lihaliemellä ja kaada uunipannuun. Paina lihalämpömittari paistin paksuimpaan kohtaan ja työnnä liha uuniin. Paista sitä, kunnes lämpömittari näyttää 60 astetta. Anna lihan jäähtyä ja säästä paistoliemi kastikkeeseen.

2. Sulata noin puolet voista kasarissa, kuullota sipuliraaste siinä ja kaada viini joukkoon. Lisää timjami ja liemikuutio, keitä 10 minuuttia ja siivilöi. Sekoita joukkoon tomaattipyree ja ohenna seosta paistoliemellä. Keitä kokoon 10 minuuttia ja suurusta vesitilkkaan sekoitetulla arrowjuurella. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita ja kiillota kastike lopulla voilla.

Paahtopaistia on helppo tehdä itsekin, miksi siis ostaa valmista? Paahtopaisti sopii loistavasti noutopöytään tai sunnuntaipäivälliseksi monelle. Puhumattakaan, millaista leivänpäällistä siitä saa...

3. Leikkaa paahtopaisti ohuiksi viipaleiksi ja tarjoile. Hasselbackanperunat tai muut uuniperunat sopivat hyvin oheen, samoin uunissa paistetut tomaatit, oliiviöljyllä ja timjamilla silattuina.

Lisää aiheesta:

UunilammascurryLampaanpaisti padassaPorsaanuunipaisti ja valkosipulipavutPorsaanpaistia ja punakaaliaLuumutäytettyä porsaanseläkettä omenasoseellaMozzarellagratinoitu lampaanpaisti tomaattikastikkeella
PaahtopaistiKananmunatonGluteenitonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Paahtopaisti
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Täytetyt paahtopaistikääröt

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Paahtopaistia ja perunasalaattia

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Paistia, Yorkshirevanukasta ja keitettyjä vihanneksia

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Hirven paahtopaisti ja yrttimajoneesi

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Paahtopaisti ranskalaisten valkosipuliperunoiden kera