Paahtopaisti sipulien kera

Paahtopaisti on parasta, kun se on punaista sisältä. Paistia voi tarjoilla lämpimänä ja kylmänä, kenties uunitomaattien ja perunagratiinin kanssa.

Kuudelle

  • 1,3 kg luutonta paahtopaistia
  • suolaa ja pippuria
  • paprikajauhetta
  • 10-15 pikkusipulia

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Mausta liha hyvin kauttaaltaan suolalla, pippurilla ja paprikajauheella. Laita liha uunivuokaan ja paina siihen paistomittari. Paista uunin keskitasolla 20 minuuttia. Laske sitten lämpö 175 asteeseen.

2. Kuori pikkusipulit. Helpoimmin se käy, jos laita sipulit ensin pariksi minuutiksi kiehuvaan veteen ja sitten huuhtelet ne kylmällä vedellä. Laita ne vuokaan lihan ympärille, kun se on ollut uunissa puoli tuntia.

3. Kun paistomittari näyttää 60-62 astetta, ota paisti uunista ja anna sen levätä folioon käärittynä 15 minuuttia ennen viipalointia. Ota sipulit uunista, kun ne ovat ruskistuneet kauniisti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!