Paahtopaisti ranskalaisten valkosipuliperunoiden kera

Paahtopaistista tulee murea ja mehevä, kun se kypsyy hitaasti miedolla lämmöllä. Leikkaa kypsä paisti sopivan paksuisiksi viipaleiksi. Tuoksuvat valkosipuliperunat valmistuvat sopivasti sillä välin kun juuri uunista nostettu paahtopaisti vetäytyy.

10 annosta

  • 1 kg:n luuton paahtopaisti
  • 1½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria

Valkosipuliperunat

  • 1 kg perunoita, jauhoista lajiketta
  • voita vuoan voiteluun
  • 1½ tl suolaa
  • 2 dl maitoa
  • ½ tl mustapippuria
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 dl kuohukermaa

Tarjoiluun

  • 500 g sokeriherneitä

Valmistusohje

1. Paahtopaisti: Kuumenna uuni 125 asteeseen. Hiero lihaan suolaa ja pippuria. Nosta paisti voideltuun uuninkestävään vuokaan ja työnnä siihen paistolämpömittari. Kypsennä paistia uunissa puolitoista tuntia tai kunnes paistolämpötila on 63 astetta. Tällöin liha on sisältä hennon punertavaa. Jätä paisti folioon käärittynä vetäytymään ja valmista sillä välin valkosipuliperunat.

2. Valkosipuliperunat: Voitele uuninkestävä vuoka. Kuori perunat, leikkaa 4-5 mm paksuisiksi viipaleiksi ja pane 10 minuutiksi kylmän veteen. Kaada vesi pois ja kuivaa perunaviipaleet talouspaperilla. Lado perunaviipaleet kerroksittain uunivuokaan ja ripottele kerrosten väliin hieman suolaa ja pippuria. Sekoita kerma ja maito ja purista joukkoon valkosipulinkynnet. Kaada valkosipuli maustettu kermamaito perunoiden päälle ja kypsennä 200 asteessa noin 60-75 minuuttia. Perunoiden pitää olla pehmeitä ja niiden pinnan kullankeltainen.

3. Puhdista ja kiehauta sokeriherneet. Tarjoa paahtopaisti valkosipuliperunoiden ja sokeriherneiden kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja