Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Paahtopaisti ranskalaisten valkosipuliperunoiden kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

10 annosta

  • 1 kg:n luuton paahtopaisti
  • 1½ tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria

Valkosipuliperunat

  • 1 kg perunoita, jauhoista lajiketta
  • voita vuoan voiteluun
  • 1½ tl suolaa
  • 2 dl maitoa
  • ½ tl mustapippuria
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 dl kuohukermaa

Tarjoiluun

  • 500 g sokeriherneitä

Valmistusohje

1. Paahtopaisti: Kuumenna uuni 125 asteeseen. Hiero lihaan suolaa ja pippuria. Nosta paisti voideltuun uuninkestävään vuokaan ja työnnä siihen paistolämpömittari. Kypsennä paistia uunissa puolitoista tuntia tai kunnes paistolämpötila on 63 astetta. Tällöin liha on sisältä hennon punertavaa. Jätä paisti folioon käärittynä vetäytymään ja valmista sillä välin valkosipuliperunat.

2. Valkosipuliperunat: Voitele uuninkestävä vuoka. Kuori perunat, leikkaa 4-5 mm paksuisiksi viipaleiksi ja pane 10 minuutiksi kylmän veteen. Kaada vesi pois ja kuivaa perunaviipaleet talouspaperilla. Lado perunaviipaleet kerroksittain uunivuokaan ja ripottele kerrosten väliin hieman suolaa ja pippuria. Sekoita kerma ja maito ja purista joukkoon valkosipulinkynnet. Kaada valkosipuli maustettu kermamaito perunoiden päälle ja kypsennä 200 asteessa noin 60-75 minuuttia. Perunoiden pitää olla pehmeitä ja niiden pinnan kullankeltainen.

Paahtopaistista tulee murea ja mehevä, kun se kypsyy hitaasti miedolla lämmöllä. Leikkaa kypsä paisti sopivan paksuisiksi viipaleiksi. Tuoksuvat valkosipuliperunat valmistuvat sopivasti sillä välin kun juuri uunista nostettu paahtopaisti vetäytyy.

3. Puhdista ja kiehauta sokeriherneet. Tarjoa paahtopaisti valkosipuliperunoiden ja sokeriherneiden kera.

Lisää aiheesta:

Herkkusieni-broilerigratiinia ja hasselbackan perunoitaLampaanpaisti provencaleEnglantilainen paahtopaistiPorsaanuunipaisti ja valkosipulipavutNaudanpaisti kermakastikkeessaValkosipulisilavoitu lampaanfilee
PaahtopaistiKananmunatonGluteenitonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Paahtopaisti
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Täytetyt paahtopaistikääröt

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Paahtopaistia ja perunasalaattia

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Paistia, Yorkshirevanukasta ja keitettyjä vihanneksia

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Hirven paahtopaisti ja yrttimajoneesi

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Paahtopaisti ranskalaisten valkosipuliperunoiden kera