Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Paahdetut kastanjat

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka, Kasvisruoka

Neljälle

  • 500 g kastanjoita
  • 2 dl karkeaa suolaa

Tarjoiluun

  • 40 g voita
  • suolaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita suola uuninkestävään vuokaan. Huuhdo kastanjat ja leikkaa niiden päälle ristiviillot terävällä veitsellä. Aseta kastanjat suolaan viillot ylöspäin, niin että ne pysyvät jämäkästi paikallaan.

2. Laita vuoka uuniin ja paista 20-30 minuuttia. Kokeile kastanjoita, kun kuori irtoaa helposti ja sisus on pehmeää ja hieman murumaista, ne ovat valmiit.

3. Tarjoile suoraan vuoasta voin kera, jota voi laittaa niiden päälle. Vinkki: Kastanjat voi valmistaa myös mikrossa. Tee ristiviillot ja paista täydellä teholla 2-3 minuuttia.

Täällä kasvavia hevoskastanjoiden siemeniä ei voi syödä, joten osta kastanjat kaupasta. On tärkeää tehdä kastanjoihin viillot ennen kuumentamista, muuten ne voivat räjähtää. Niiden kuiva koostumus sopii hyvin voinokareen kanssa.

Lisää aiheesta:

Rapeat parmesaanilastutYksinkertaiset, paahdetut kastanjatPaahdetut kastanjat suolapedilläHasselbackan eli pähkinämäen perunatPerunakakkuRapusilakat puikulaperunoiden kera
KastanjatKananmunatonGluteenitonJouluKasvisruokaLisäkeruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kastanjat
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kastanjakeitto

  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Hunajakuorrutetut kastanjat

  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Yksinkertaiset, paahdetut kastanjat

  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Paahdetut kastanjat suolapedillä

  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Friteeratut kastanjat