Täällä kasvavia hevoskastanjoiden siemeniä ei voi syödä, joten osta kastanjat kaupasta. On tärkeää tehdä kastanjoihin viillot ennen kuumentamista, muuten ne voivat räjähtää. Niiden kuiva koostumus sopii hyvin voinokareen kanssa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 500 g kastanjoita
- 2 dl karkeaa suolaa
Tarjoiluun
- 40 g voita
- suolaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Laita suola uuninkestävään vuokaan. Huuhdo kastanjat ja leikkaa niiden päälle ristiviillot terävällä veitsellä. Aseta kastanjat suolaan viillot ylöspäin, niin että ne pysyvät jämäkästi paikallaan.
2. Laita vuoka uuniin ja paista 20-30 minuuttia. Kokeile kastanjoita, kun kuori irtoaa helposti ja sisus on pehmeää ja hieman murumaista, ne ovat valmiit.
3. Tarjoile suoraan vuoasta voin kera, jota voi laittaa niiden päälle. Vinkki: Kastanjat voi valmistaa myös mikrossa. Tee ristiviillot ja paista täydellä teholla 2-3 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.