Paahdettua lohta ja kasvispilahvia

22.4.2013.

Paahdettu lohi

  • 400 g lohifileetä
  • 1 purjo
  • 1 porkkana
  • 1 palsternakka
  • 1 paprika

Kasvispilahvi

  • 5 dl basmatiriisiä huuhdeltuna
  • 7,5 dl kuumaa kasvislientä
  • 200 g salottisipuli
  • 1 valkosipuli
  • 1 tl chilitahnaa
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • suolaa
  • 50 g voita
  • lehtipersiljaa
  • sitruunamehua

Valmistusohje

Paahdettua lohta:

Kuori kasvikset ja leikkaa reiluiksi paloiksi. Laita pannulle öljyä ja paista kasvikset hyvin kypsiksi. Käytä paistoöljy kasvispilahvin valmistamiseen. Lisää kasvikset lopuksi valmiiseen pilahviin. Leikkaa lohifilee reiluiksi kuutioiksi. Mausta ne suolalla ja paahda lohipalat kuivalla pannulla kypsiksi.

Kasvispilahvi:

Kuullota sipulit. Lisää riisi sekä chilitahna ja jatka kuullottamista 2 minuuttia. Lisää kasvisliemi. Sekoita hyvin ja peitä kattila kannella ja anna hautua noin 6 minuuttia. Lisää voi, sitruunamehu ja lehtipersilja.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja