Paahdettua lohta ja kasvispilahvia
22.4.2013.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Paahdettu lohi
- 400 g lohifileetä
- 1 purjo
- 1 porkkana
- 1 palsternakka
- 1 paprika
Kasvispilahvi
- 5 dl basmatiriisiä huuhdeltuna
- 7,5 dl kuumaa kasvislientä
- 200 g salottisipuli
- 1 valkosipuli
- 1 tl chilitahnaa
- 0,5 dl oliiviöljyä
- suolaa
- 50 g voita
- lehtipersiljaa
- sitruunamehua
Valmistusohje
Paahdettua lohta:
Kuori kasvikset ja leikkaa reiluiksi paloiksi. Laita pannulle öljyä ja paista kasvikset hyvin kypsiksi. Käytä paistoöljy kasvispilahvin valmistamiseen. Lisää kasvikset lopuksi valmiiseen pilahviin. Leikkaa lohifilee reiluiksi kuutioiksi. Mausta ne suolalla ja paahda lohipalat kuivalla pannulla kypsiksi.
Kasvispilahvi:
Kuullota sipulit. Lisää riisi sekä chilitahna ja jatka kuullottamista 2 minuuttia. Lisää kasvisliemi. Sekoita hyvin ja peitä kattila kannella ja anna hautua noin 6 minuuttia. Lisää voi, sitruunamehu ja lehtipersilja.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti