Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Paahdettua häränfileetä ja haudutettua varhaiskaalia

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

Ainekset

  • 500 g härän sisäfileetä
  • 50 g ohueksi viipaloitua ilmakuivattua kinkkua
  • 20 rakuunanlehteä

Sitruunaperunapyree

  • 100 g Rosamunda-perunaa
  • puolikkaan sitruunan raastettu kuori
  • 50 g ruskistettua voita
  • suolaa

Tryffeliöljyllä maustettua varhaiskaalia

  • 1 varhaiskaali
  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vaaleaa siirappia
  • 1 rkl mustaa tryffeliöljyä
  • 2 rkl hienonnettua kevätsipulia

Valmistusohje

Leikkaa häränfileestä neljä pihviä. Mausta ne suolalla ja mustapippurilla.

Paista tai grillaa pihvit kauniin ruskeiksi pannulla, kypsennä loppuun 125-asteisessa uunissa, kunnes sisälämpö on 55 astetta, noin 10 minuuttia.

Anna pihvien vetäytyä hetki ennen tarjoamista. Leikkaa pihveistä muutamia viipaleita ja asetella lautaselle.

Nostele ohueksi viipaloitua ilmakuivattua kinkkua ja rakuunanlehtiä pihvien päälle.

Höyrytä kuoritut perunat kypsäksi ja soseuta ruskistetun voin kanssa.

Mausta suolalla ja raastetulla sitruunankuorella.

Irrota kaalista lehdet. Laita kasariin voita ja ohuet kaalinlehdet. Mikäli käytät valkokaalia, ryöppää lehdet ensin nopeasti suolavedessä.

Mausta vaalealla siirapilla, tryffeliöljyllä, suolalla ja pippurilla.

Lisää lopuksi hienonnettua kevätsipulia kaalihaudukkeen joukkoon.

Nostele lopuksi kasariin jäänyt neste kaalien päälle lautaselle.

Vinkki: Voit vaahdottaa ruskistettua voita tehosekoittimessa ja valella sitä lämpimänä pihvien päälle kastikkeeksi.

Viinivinkit

MTV3:n viiniasiantuntijan, Katisten Kartanon Ville Viitamäen viinivinkit viikonlopun herkkuhetken rinnalle:

El Coto de Rioja, DOCa Rioja, punaviini, Espanja, € 10,98 (Alkon tuotenumero 006691)

Jim Barry The Lodge Hill Shiraz, punaviini, Australia, € 15,98 (Alkon tuotenumero 447157)

Dolcetto d'Alba Lodoli, punaviini, Italia, € 14,96 (Alkon tuotenumero 426197)

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Portobelloa, paahdettuja perunoita ja kaali-raparperislaw, Johannan reseptiMasterChef: Timjamivoissa paistettu häränfileepihvi – Kapen reseptiJulia Childin kermainen kanakastike: Suprêmes de Volaille aux ChampignonsMarry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissaTeresa Välimäki: Täytetty possunfileerulla ja paistettua ruusu- ja lehtikaaliaPoronvasan paahtopaistia, sienifricasse, portviinisipuleita
HäränfileeKananmunatonGluteenitonVideoreseptitPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Häränfilee
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kokonaisena paistettua häränfileetä ja munakoisoa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kokonaisena paistettu häränfilee

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Häränfilee provencale ja uunitomaatit

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Porsaan- ja häränfileekääryleet juurespaistoksen kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Marinoitu häränfilee