Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Paahdettu, riimisuolattu häränrinta kermassa keitetyn savoijinkaalin kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton

Neljälle

  • 1 kg vähärasvaista, riimisuolattua häränrintaa
  • 2 porkkanaa
  • 200 g juuriselleriä
  • voita paistamiseen
  • kokonaisia valkopippureita

Maustekimppu

  • 3 persiljanoksaa
  • 1 timjaminoksa
  • 1 laakerinlehti
  • ½ lehtisellerinvarsi

Savoijinkaali

  • ½ savoijinkaalinpää
  • 4 dl kermaa
  • hiukan jauhettua muskottipähkinää
  • suolaa ja jauhettua valkopippuria

Tarjoiluun

  • keitettyjä perunoita

Valmistusohje

1. Keitetty häränrinta: Puhdista ja kuori porkkanat ja selleri ja leikkaa ne pienemmiksi paloiksi. Sido persilja, timjami, laakerinlehti ja lehtiselleri narulla maustekimpuksi. Laita porkkanat, selleri, maustekimppu ja valkopippurit lihan kera kattilaan ja täytä kiehuvan kuumalla vedellä niin että kaikki peittyy. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljaa miedolla lämmöllä kunnes liha on mureaa, n. 2 tuntia. Ellet tarjoile lihaa heti, laita se painon alle omassa liemessään ja säilytä kylmässä. Näin se säilyy jopa viikon.

2. Kermassa keitetty savoijinkaali: Halkaise kaalinpuolikas, poista kova osa ja kuutioi loput. Laita kuutiot kattilaan ja keitä 5 minuuttia kerman kera. Mausta suolalla, pippurilla ja muskotilla.

Riimisuolattu häränrinta ja kermassa muhennettu kaali ovat kunnon kotiruokaa, mutta modernilla tavalla. Häränrinta on keitettävä päivää ennen ruoanlaittoa, ellet osta sitä valmiiksi keitettynä.

3. Viipaloi häränrinta ja paahda viipaleet nopeasti voissa kuumalla pannulla juuri ennen tarjoilua.

Lisää aiheesta:

Keitettyä kananpoikaa juurespyreen keraBroileri-pot-au-feu krutonkien keraVenäläinen lohikeittoRanskalainen kaalikääryle juureksinKäristettyä häränrintaa sipulin ja perunapyreen keraLampaanjauhelihakääryleet basmatiriisillä
HäränrintaKananmunatonGluteenitonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Häränrinta
  • 18.02.201300:00
    Laktoositon

    Häränrintaa ja kirkastettu consommé

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Keitettyä, tuoretta häränrintaa ja juureksia

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Käristettyä häränrintaa sipulin ja perunapyreen kera

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Käristetty häränrinta ruskistettujen juuresten kera

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Riimisuolattua häränrintaa kirvelin kanssa