Paahdettu, riimisuolattu häränrinta kermassa keitetyn savoijinkaalin kera
Riimisuolattu häränrinta ja kermassa muhennettu kaali ovat kunnon kotiruokaa, mutta modernilla tavalla. Häränrinta on keitettävä päivää ennen ruoanlaittoa, ellet osta sitä valmiiksi keitettynä.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 1 kg vähärasvaista, riimisuolattua häränrintaa
- 2 porkkanaa
- 200 g juuriselleriä
- voita paistamiseen
- kokonaisia valkopippureita
Maustekimppu
- 3 persiljanoksaa
- 1 timjaminoksa
- 1 laakerinlehti
- ½ lehtisellerinvarsi
Savoijinkaali
- ½ savoijinkaalinpää
- 4 dl kermaa
- hiukan jauhettua muskottipähkinää
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Tarjoiluun
- keitettyjä perunoita
Valmistusohje
1. Keitetty häränrinta: Puhdista ja kuori porkkanat ja selleri ja leikkaa ne pienemmiksi paloiksi. Sido persilja, timjami, laakerinlehti ja lehtiselleri narulla maustekimpuksi. Laita porkkanat, selleri, maustekimppu ja valkopippurit lihan kera kattilaan ja täytä kiehuvan kuumalla vedellä niin että kaikki peittyy. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljaa miedolla lämmöllä kunnes liha on mureaa, n. 2 tuntia. Ellet tarjoile lihaa heti, laita se painon alle omassa liemessään ja säilytä kylmässä. Näin se säilyy jopa viikon.
2. Kermassa keitetty savoijinkaali: Halkaise kaalinpuolikas, poista kova osa ja kuutioi loput. Laita kuutiot kattilaan ja keitä 5 minuuttia kerman kera. Mausta suolalla, pippurilla ja muskotilla.
3. Viipaloi häränrinta ja paahda viipaleet nopeasti voissa kuumalla pannulla juuri ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka