Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Paahdettu kurpitsa-papusalaatti fetalla

MTV
Julkaistu 26.10.2017 07:00

MTV LIFESTYLE

Kurpitsasta on moneksi. Tässä siitä valmistuu uunin kautta maukas ja ruokaisa salaatti. Reseptin valmisti Nanna Rintala Huomenta Suomen Makujen aamu -ohjelmassa.

Ainekset (4 annosta)

  • 600 g kurpitsalohkoja
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • suolaa, mustapippuria
  • 250 g vihreitä papuja
  • 1 tlk valkoisia papuja
  • 75 g baby pinaattia
  • 75 g rucolaa
  • 2 rkl paahdettuja kurpitsansiemeniä
  • 200 g fetaa yrttiöljyssä
  • ½ sitruunan mehu

Valmistusohje

Levitä kurpitsalohkot uunipellille, kierittele ne öljyssä ja mausta suolalla ja pippurilla. Paahda 220-asteissa uunissa 15 minuuttia.

Huuhdo pavut ja leikkaa niistä kärjet pois. Ryöppää pavut 2 minuutin ajan kiehuvassa vedessä, valuta ja laita jää kylmään veteen odottamaan. Valuta valkopavut ja paahda kurpitsansiemenet.

Sekoita hiukan jäähtyneet kurpitsalohkot, vihreät pavut, valkopavut, pinaatti ja rucola. Ota ½ dl fetan öljyä talteen ja purista mukaan ½ sitruunan mehu.  Sekoita kastike salaatin joukkoon. Ripottele pinnalle feta ja kurpitsansiemenet.

Lisää aiheesta:

MasterChef Suomi: Kurpitsapyre, paahdettu kurpitsa & minttujogurttikastike, Johannan reseptiMasterChef: Kurpitsaa aasialaisittain – Ollin reseptiKesäkurpitsaa ja maapähkinöitäNaudanlihaa ja nuudeleitaKylmä savukassler peston keraKurpitsa-kastanjapaistosta vuohenjuustolla
Huomenta SuomiHalloweenPääruoatSalaatitAlkuruoat

Tuoreimmat aiheesta

Huomenta Suomi
  • 29.8.15:09
    Kasvispyörykät

    Feta-kesäkurpitsapyörykät, tsatsiki ja yrttikasvikset

  • 22.8.12:14
    Sienisalaatti

    Herkkutattisalaatti

  • 24.8.08:01
    Uuniomenat

    Uuniomenatrifle

  • 22.8.09:25
    Browniet

    Ranskanpastilli-brownie

  • 22.8.09:14
    Muffinssit

    Liisan suklaamuffinit