Paahdettu kurpitsa-papusalaatti fetalla
Kurpitsasta on moneksi. Tässä siitä valmistuu uunin kautta maukas ja ruokaisa salaatti. Reseptin valmisti Nanna Rintala Huomenta Suomen Makujen aamu -ohjelmassa.
Ainekset (4 annosta)
- 600 g kurpitsalohkoja
- 1 rkl oliiviöljyä
- suolaa, mustapippuria
- 250 g vihreitä papuja
- 1 tlk valkoisia papuja
- 75 g baby pinaattia
- 75 g rucolaa
- 2 rkl paahdettuja kurpitsansiemeniä
- 200 g fetaa yrttiöljyssä
- ½ sitruunan mehu
Valmistusohje
Levitä kurpitsalohkot uunipellille, kierittele ne öljyssä ja mausta suolalla ja pippurilla. Paahda 220-asteissa uunissa 15 minuuttia.
Huuhdo pavut ja leikkaa niistä kärjet pois. Ryöppää pavut 2 minuutin ajan kiehuvassa vedessä, valuta ja laita jää kylmään veteen odottamaan. Valuta valkopavut ja paahda kurpitsansiemenet.
Sekoita hiukan jäähtyneet kurpitsalohkot, vihreät pavut, valkopavut, pinaatti ja rucola. Ota ½ dl fetan öljyä talteen ja purista mukaan ½ sitruunan mehu. Sekoita kastike salaatin joukkoon. Ripottele pinnalle feta ja kurpitsansiemenet.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Luumuhillo – perinteinen ja helppo resepti
-
Kotikeittiömestarit: Risto Mikkolan pekoni-aurajuusto-ananaspasta ja pikkelöityä ruusukaalia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kesäkurpitsa-sitruunakakku
-
Harri Syrjäsen kantarelli-pekonipasta