Mainos
Mainos

Paahdettu kurpitsa-papusalaatti fetalla

Kurpitsasta on moneksi. Tässä siitä valmistuu uunin kautta maukas ja ruokaisa salaatti. Reseptin valmisti Nanna Rintala Huomenta Suomen Makujen aamu -ohjelmassa.

Ainekset (4 annosta)

  • 600 g kurpitsalohkoja
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • suolaa, mustapippuria
  • 250 g vihreitä papuja
  • 1 tlk valkoisia papuja
  • 75 g baby pinaattia
  • 75 g rucolaa
  • 2 rkl paahdettuja kurpitsansiemeniä
  • 200 g fetaa yrttiöljyssä
  • ½ sitruunan mehu

Valmistusohje

Levitä kurpitsalohkot uunipellille, kierittele ne öljyssä ja mausta suolalla ja pippurilla. Paahda 220-asteissa uunissa 15 minuuttia.

Huuhdo pavut ja leikkaa niistä kärjet pois. Ryöppää pavut 2 minuutin ajan kiehuvassa vedessä, valuta ja laita jää kylmään veteen odottamaan. Valuta valkopavut ja paahda kurpitsansiemenet.

Sekoita hiukan jäähtyneet kurpitsalohkot, vihreät pavut, valkopavut, pinaatti ja rucola. Ota ½ dl fetan öljyä talteen ja purista mukaan ½ sitruunan mehu.  Sekoita kastike salaatin joukkoon. Ripottele pinnalle feta ja kurpitsansiemenet.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.