Osterikeittoa, persiljaa ja pinaattia
- Ruokavalio: Kananmunaton
6 annosta
- 12 Limfjord-vuonon osteria
- 1 l kanalientä
- 1 dl crème fraîchea, 28 % rasvaa
- ½ nippua leveälehtistä persiljaa
- 1 suuri kourallinen tuoretta pinaattia
- suolaa ja pippuria
- viinietikkaa
- 6 viipaletta leipää
- 1 salottisipuli
- rypsiöljyä ja omenaviinietikkaa
Valmistusohje
Avaa osterit, poista kuoret ja aseta osterit suureen kulhoon. Muista tarkistaa ostereiden tuoksu ja niiden tuoreus. Poista lisäksi kaikki ylimääräiset kuoren palaset, ennen kuin asetat osterit kulhoon.
Kuumenna kanaliemi kattilassa. Kaada liemi yleiskoneeseen ja lisää 4 osteria ja niiden mehu, crème fraîche, persilja ja pinaatti. Sekoita koostumukseltaan tasaiseksi vihreäksi keitoksi. Älä käytä kaikkea persiljaa tässä vaiheessa, sillä osa kannattaa jättää paahtoleipää varten. Siivilöi keitto ja mausta suolalla, pippurilla ja viinietikalla ennen tarjoamista.
Paahda leivän viipaleet paistinpannulla. Hienonna salottisipuli ja persilja ja sekoita seokseen hieman rypsiöljyä, omenaviinietikkaa, suolaa ja pippuria.
Paloittele loput 8 osteria pieniksi paloiksi ja sekoita ne sipulisalaattiin. Asettele salaattia lämpimän paahtoleivän päälle. Lämmitä keitto mutta älä keitä sitä. Tarjoa keiton kanssa lämpimiä osteripaahtoleipiä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti