Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Osterikeittoa, persiljaa ja pinaattia

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

6 annosta

  • 12 Limfjord-vuonon osteria
  • 1 l kanalientä
  • 1 dl crème fraîchea, 28 % rasvaa
  • ½ nippua leveälehtistä persiljaa
  • 1 suuri kourallinen tuoretta pinaattia
  • suolaa ja pippuria
  • viinietikkaa
  • 6 viipaletta leipää
  • 1 salottisipuli
  • rypsiöljyä ja omenaviinietikkaa

Valmistusohje

Avaa osterit, poista kuoret ja aseta osterit suureen kulhoon. Muista tarkistaa ostereiden tuoksu ja niiden tuoreus. Poista lisäksi kaikki ylimääräiset kuoren palaset, ennen kuin asetat osterit kulhoon.

Kuumenna kanaliemi kattilassa. Kaada liemi yleiskoneeseen ja lisää 4 osteria ja niiden mehu, crème fraîche, persilja ja pinaatti. Sekoita koostumukseltaan tasaiseksi vihreäksi keitoksi. Älä käytä kaikkea persiljaa tässä vaiheessa, sillä osa kannattaa jättää paahtoleipää varten. Siivilöi keitto ja mausta suolalla, pippurilla ja viinietikalla ennen tarjoamista.

Paahda leivän viipaleet paistinpannulla. Hienonna salottisipuli ja persilja ja sekoita seokseen hieman rypsiöljyä, omenaviinietikkaa, suolaa ja pippuria.

Paloittele loput 8 osteria pieniksi paloiksi ja sekoita ne sipulisalaattiin. Asettele salaattia lämpimän paahtoleivän päälle. Lämmitä keitto mutta älä keitä sitä. Tarjoa keiton kanssa lämpimiä osteripaahtoleipiä.

Lisää aiheesta:

Hedelmäinen seesamikananpoikaHellapoliisin kana-kookoskeittoVitello tonnato – italialainen vasikanpaistiGrillattu vasikanmaksa ja sipulimarmeladiKylmä vasikanpaisti ja vihreä kastikeCoq au vin leivän kera
ÄyriäiskeittoKananmunatonAlkuruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Äyriäiskeitto
  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Helppo rapukeitto

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Rapukeitto

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Rapukeitto

  • 18.02.201300:00
    Keitot

    Hummerikastike ja -keitto

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Tom yam goong