Ostereita pehmeässä appelsiinikastikkeessa

Osterit saavat raikkaan maun makeasta appelsiinikastikkeesta.

4 annosta

  • 12 osteria
  • 1 tl appelsiinin kuoriraastetta
  • 1 appelsiinin mehu
  • 1 rkl margariinia
  • ½ dl Alpro soya kevyt ruoanlaittovalmistetta
  • mustapippuria
  • 1 ½ dl vadelmia

Valmistusohje

1. Avaa osterit ja säästä neste.

Kastike:

2. Keitä appelsiinin mehu, kuoriraaste ja ostereiden neste puoleen alkuperäisestä määrästä.

3. Siirrä kattila pois liedeltä ja lisää joukkoon margariini.

4. Lusikoi kulhoon vähän appelsiinikastiketta ja sekoita Alpro soya ruoanlaittovalmiste joukkoon. Lisää loppu appelsiinikastike joukkoon ja sekoita hyvin. Mausta vastajauhetulla mustapippurilla.

5. Valuta hiukan kastiketta kunkin osterin päälle.

6. Grillaa ostereita noin 3 minuuttia.

7. Soseuta vadelmat ja pyöräytä sose siivilän läpi.

8. Koristele grillatut osterit vadelmakastikepisaralla.

Annoksen laskennallinen ravintoarvo: 91 kcal

(MTV3)

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.