Osso bucoa ja rosmariiniöljyssä paistetut perunat
Valmista herkullinen osso bucoa ja rosmariiniöljyssä paistetuilla perunoilla höystettynä ja yllätä vaikkapa ystäväsi. Muista, että liha on kypsää, kun se irtoaa luusta helposti.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Ainekset
- 1,2-1,5 kg naudan tai vasikan potkakiekkoja
- 2 sipulia
- 1 iso porkkana
- 1 kokonainen valkosipuli
- 1 palsternakka
- 1,5 dl vehnäjauhoja
- suolaa
- pippureita
- muutama laakerinlehti
- timjamia
- rosmariinia
Valmistusohje
Leikkaa potkakiekkojen sivuun viillot ja mausta ne suolalla kauttaaltaan. Pyörittele jauhoissa ja ruskista juuresten kanssa nopeasti pannulla. Asettele paistetut potkat sekä juurekset uunivuokaan ja kaada mausteet sekä neste mukaan.
Sulje vuoka kannella ja hauduta uunissa 2 tunnin ajan 160 asteessa. Lisää lientä tarpeen mukaan. Liha on kypsää, kun se irtoaa luusta helposti.
Yhden annoksen energiasisältö:
Energiaa 690 kcal
Proteiinia 71g (41 E%)
Hiilihydraatteja 40g (23 E%)
Kuitua 4g
Rasvaa 27g (35 E%)
josta tyydyttynyttä rasvaa 8g (30% kokonaisrasvasta, rasvan laatu on hyvä)
Suolaa 3g
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan