Tässä perunaviipaleet yksinkertaisesti paistetaan uunissa. Tämä on hyvä tapa valmistaa perunoita, jos muu ateria vaatii paljon näpertelyä – perunat valmistuvat itsekseen uunissa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 kg perunoita, kiinteää lajiketta
- 20 g voita
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Esikuumenna uuni 250 asteeseen. Kuori ja viipaloi perunat n. 3 mm paksuisiksi viipaleiksi. Voitele uuninkestävä vuoka, laita viipaleet riveihin tiilikaton tavoin.
2. Tiputtele päälle hieman voisulaa, mausta varoen suolalla ja vastajauhetulla valkopippurilla. Paista uunissa kunnes perunat ovat kullankeltaisia, n. 20-25 minuuttia. Varo, etteivät perunat pala.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.