Oopperakellarin perunat
Tässä perunaviipaleet yksinkertaisesti paistetaan uunissa. Tämä on hyvä tapa valmistaa perunoita, jos muu ateria vaatii paljon näpertelyä – perunat valmistuvat itsekseen uunissa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 kg perunoita, kiinteää lajiketta
- 20 g voita
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Esikuumenna uuni 250 asteeseen. Kuori ja viipaloi perunat n. 3 mm paksuisiksi viipaleiksi. Voitele uuninkestävä vuoka, laita viipaleet riveihin tiilikaton tavoin.
2. Tiputtele päälle hieman voisulaa, mausta varoen suolalla ja vastajauhetulla valkopippurilla. Paista uunissa kunnes perunat ovat kullankeltaisia, n. 20-25 minuuttia. Varo, etteivät perunat pala.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Meksikolainen papukeitto
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!
-
Harri Syrjäsen inkiväärishotti