Oopperakellarin perunat
Tässä perunaviipaleet yksinkertaisesti paistetaan uunissa. Tämä on hyvä tapa valmistaa perunoita, jos muu ateria vaatii paljon näpertelyä – perunat valmistuvat itsekseen uunissa.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 kg perunoita, kiinteää lajiketta
- 20 g voita
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Esikuumenna uuni 250 asteeseen. Kuori ja viipaloi perunat n. 3 mm paksuisiksi viipaleiksi. Voitele uuninkestävä vuoka, laita viipaleet riveihin tiilikaton tavoin.
2. Tiputtele päälle hieman voisulaa, mausta varoen suolalla ja vastajauhetulla valkopippurilla. Paista uunissa kunnes perunat ovat kullankeltaisia, n. 20-25 minuuttia. Varo, etteivät perunat pala.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa