Omenaterriini kaalin kera
Kaali ja omena ovat Pohjolan keittiössä usein toistensa seuralaisia. Tämä terriini sopii niin alkupalaksi kuin lihan tai linnun seuralaiseksikin.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
4 annosta
- 8-10 kaalinlehteä
- 4-5 kiinteää, maukasta omenaa
- 1 + 1 rkl öljyä
- 1 tl currya
- 2 liivatelehteä
- 4 murskattua valkopippuria
- muutama timjaminlehti
- 2½ dl kuohukermaa
- ½ sitruunan mehu
- tuoretta raastettua piparjuurta
- suolaa ja vastajauhettua valkopippuria
Valmistusohje
1. Keitä kaalinlehtiä hiljalleen vedessä, jossa on suolaa, öljyä ja currya. Leikkaa kovat varret pois ja kuutioi ne. Kuori ja lohko omenat ja ota siemenet pois. Lämmitä ruokalusikallinen öljyä kattilassa ja kuullota omenalohkoja ja kaalikuutioita hetken. Lisää valkopippuri, timjami ja loraus vettä. Hauduta, kunnes omenat ovat pehmeitä. Ota mausteet pois ja lisää suola ja pippuri. Pane liivatelehdet hetkeksi kylmään veteen, puserra sitten niistä vesi ja liuota omenaseokseen. Sekoita.
2. Muotoile kaalinlehdistä pitkulainen muotti. Säästä muutamia lehtiä. Kaada puolet omenoista muottiin, pane sitten päälle loput kaalinlehdet ja niiden päälle puolestaan loput omenat. Sulje kaalinlehdellä ja pane jääkaappiin painon alle jähmettymään.
3. Piparjuurikerma: Kaada kerma astiaan. Lisää sitruunamehu, suola ja pippuri ja vatkaa kevyesti, jotta kerma sakenee. Lisää vastaraastettua piparjuurta maun mukaan juuri ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan