Omenaterriini kaalin kera

Kaali ja omena ovat Pohjolan keittiössä usein toistensa seuralaisia. Tämä terriini sopii niin alkupalaksi kuin lihan tai linnun seuralaiseksikin.

4 annosta

  • 8-10 kaalinlehteä
  • 4-5 kiinteää, maukasta omenaa
  • 1 + 1 rkl öljyä
  • 1 tl currya
  • 2 liivatelehteä
  • 4 murskattua valkopippuria
  • muutama timjaminlehti
  • 2½ dl kuohukermaa
  • ½ sitruunan mehu
  • tuoretta raastettua piparjuurta
  • suolaa ja vastajauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Keitä kaalinlehtiä hiljalleen vedessä, jossa on suolaa, öljyä ja currya. Leikkaa kovat varret pois ja kuutioi ne. Kuori ja lohko omenat ja ota siemenet pois. Lämmitä ruokalusikallinen öljyä kattilassa ja kuullota omenalohkoja ja kaalikuutioita hetken. Lisää valkopippuri, timjami ja loraus vettä. Hauduta, kunnes omenat ovat pehmeitä. Ota mausteet pois ja lisää suola ja pippuri. Pane liivatelehdet hetkeksi kylmään veteen, puserra sitten niistä vesi ja liuota omenaseokseen. Sekoita.

2. Muotoile kaalinlehdistä pitkulainen muotti. Säästä muutamia lehtiä. Kaada puolet omenoista muottiin, pane sitten päälle loput kaalinlehdet ja niiden päälle puolestaan loput omenat. Sulje kaalinlehdellä ja pane jääkaappiin painon alle jähmettymään.

3. Piparjuurikerma: Kaada kerma astiaan. Lisää sitruunamehu, suola ja pippuri ja vatkaa kevyesti, jotta kerma sakenee. Lisää vastaraastettua piparjuurta maun mukaan juuri ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja