Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Omenaterriini kaalin kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Kaali ja omena ovat Pohjolan keittiössä usein toistensa seuralaisia. Tämä terriini sopii niin alkupalaksi kuin lihan tai linnun seuralaiseksikin.

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka

4 annosta

  • 8-10 kaalinlehteä
  • 4-5 kiinteää, maukasta omenaa
  • 1 + 1 rkl öljyä
  • 1 tl currya
  • 2 liivatelehteä
  • 4 murskattua valkopippuria
  • muutama timjaminlehti
  • 2½ dl kuohukermaa
  • ½ sitruunan mehu
  • tuoretta raastettua piparjuurta
  • suolaa ja vastajauhettua valkopippuria

Valmistusohje

1. Keitä kaalinlehtiä hiljalleen vedessä, jossa on suolaa, öljyä ja currya. Leikkaa kovat varret pois ja kuutioi ne. Kuori ja lohko omenat ja ota siemenet pois. Lämmitä ruokalusikallinen öljyä kattilassa ja kuullota omenalohkoja ja kaalikuutioita hetken. Lisää valkopippuri, timjami ja loraus vettä. Hauduta, kunnes omenat ovat pehmeitä. Ota mausteet pois ja lisää suola ja pippuri. Pane liivatelehdet hetkeksi kylmään veteen, puserra sitten niistä vesi ja liuota omenaseokseen. Sekoita.

2. Muotoile kaalinlehdistä pitkulainen muotti. Säästä muutamia lehtiä. Kaada puolet omenoista muottiin, pane sitten päälle loput kaalinlehdet ja niiden päälle puolestaan loput omenat. Sulje kaalinlehdellä ja pane jääkaappiin painon alle jähmettymään.

3. Piparjuurikerma: Kaada kerma astiaan. Lisää sitruunamehu, suola ja pippuri ja vatkaa kevyesti, jotta kerma sakenee. Lisää vastaraastettua piparjuurta maun mukaan juuri ennen tarjoilua.

Lisää aiheesta:

Glaseeratut endiivit linssien ja persiljan keraFenkolia kurkun ja perunapyreen keraLimegraavattua siikaa nokkosten keraKasviskaalikääryleetLehtikaaligratiiniRanskalainen persiljakinkku
Suolainen hyytelöKananmunatonGluteenitonAlkuruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Suolainen hyytelö
  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Pienet kananpoikahyytelöt

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Loheneviä punaviinietikassa

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Pienet lohihyytelöt

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Ranskalainen siekalesyltty

  • 18.02.201300:00
    Välipalat

    Vasikkasylttyä ja punaista salaattia