Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Omenarulla

Julkaistu 23.08.2013 09:15
  • Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka

Ainekset

  • 10-12 annosta

Torttulevy

  • 4 munaa
  • 1 ½ dl ruokokidesokeria tai fariinisokeria
  • 1 dl perunajauhoja
  • ½ dl kauraleseitä
  • 2 tl leivinjauhetta
  • ¼ tl kanelia

Väliin

  • 300-350 g omenasosetta

Pinnalle

  • 1- 1 ½ dl vispikermaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1-2 rkl sokeria

Koristeluun

  • 1 omena viipaleina
  • 2 rkl sokeria
  • ½ tl kanelia

Valmistusohje

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita varovasti käännellen joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet.

Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle reunalliselle uunipellille ja paista 225 asteisessa uunissa keskiritilätasolla noin 7 minuuttia.

Kumoa torttulevy leivinpaperin päälle.

Levitä päälle omenasose ja kääri tiukalle rullalle.

Vaahdota vispikerma ja mausta vaniljasokerilla ja sokerilla. Lusikoi vaahto tortun pinnalle ilmavasti.

Leikkaa omena kuorineen viipaleiksi. Sekoita lautasella keskenään sokeria ja kanelia. Kääntele omenaviipaleet seoksessa. Koristele rulla omenaviipaleilla.

Omenapiirakka on herkullista, mutta syksyn kotimaisista omenoista valmistat monenlaisia muitakin makeita jälkiruokia ja leivonnaisia. Pyöräytä mehevä omenarulla ja herkuttele!

Vinkki! Mikäli haluat valmistaa omenasoseen itse, toimi näin:

Kuori omenat ja poista siemenkodat. Laita omenat kattilaan ja lisää joukkoon tilkka vettä. Anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes omenat pehmenevät. Soseuta sauvasekoittimella ja mausta sokerilla ja halutessasi kanelilla.

Lisää aiheesta:

Ihana omenabrita! Britakakku omenoista on varma hittiOmenainen bostonkakkuOmena-inkivääripiirasKermainen omenapaistosAprikoosinmakuinen omenapiirasVaniljainen kurpitsapiirakka
OmenakakkuKääretorttuGluteenitonSadonkorjuuKasvisruokaHellapoliisiLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Omenakakku
  • 18.08.202314:42
    Hellapoliisi

    Helpot omenapiiraat eli omena-voitaikinakeikaus

  • 20.09.202209:35
    Omenat

    Ihana omenabrita! Britakakku omenoista on varma hitti

  • 24.09.202109:18
    Omenat

    Helppo ja mehevä omenakakku

  • 25.10.201720:00
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Omenasta on moneksi: Lauran omena-kinuskikakku

  • 25.10.201720:00
    Koko Suomi leipoo -reseptit

    Omenasta on moneksi: Emmin "Omenapuun alla"