Omenarulla

Omenapiirakka on herkullista, mutta syksyn kotimaisista omenoista valmistat monenlaisia muitakin makeita jälkiruokia ja leivonnaisia. Pyöräytä mehevä omenarulla ja herkuttele!

Ainekset

  • 10-12 annosta

Torttulevy

  • 4 munaa
  • 1 ½ dl ruokokidesokeria tai fariinisokeria
  • 1 dl perunajauhoja
  • ½ dl kauraleseitä
  • 2 tl leivinjauhetta
  • ¼ tl kanelia

Väliin

  • 300-350 g omenasosetta

Pinnalle

  • 1- 1 ½ dl vispikermaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1-2 rkl sokeria

Koristeluun

  • 1 omena viipaleina
  • 2 rkl sokeria
  • ½ tl kanelia

Valmistusohje

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita varovasti käännellen joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet.

Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle reunalliselle uunipellille ja paista 225 asteisessa uunissa keskiritilätasolla noin 7 minuuttia.

Kumoa torttulevy leivinpaperin päälle.

Levitä päälle omenasose ja kääri tiukalle rullalle.

Vaahdota vispikerma ja mausta vaniljasokerilla ja sokerilla. Lusikoi vaahto tortun pinnalle ilmavasti.

Leikkaa omena kuorineen viipaleiksi. Sekoita lautasella keskenään sokeria ja kanelia. Kääntele omenaviipaleet seoksessa. Koristele rulla omenaviipaleilla.

Vinkki! Mikäli haluat valmistaa omenasoseen itse, toimi näin:

Kuori omenat ja poista siemenkodat. Laita omenat kattilaan ja lisää joukkoon tilkka vettä. Anna kiehua miedolla lämmöllä, kunnes omenat pehmenevät. Soseuta sauvasekoittimella ja mausta sokerilla ja halutessasi kanelilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja