Omenamarinoitua kinkkua yrteillä

Tämän valmistaminen kestää hetken, mutta ruokit sillä monta vierasta.

15-20 hengelle

  • 2-3 kg tuoretta, luutonta kinkkua (kokolihaa)
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1 rkl kirveliä
  • ½ rkl timjamia
  • 1 rkl minttua

Marinadi

  • 1 l omenamehua
  • 1 rkl rapsiöljyä
  • ½ purjo, hienoksi suikaloituna
  • 2 pientä laakerinlehteä
  • 8 mustapippuria
  • 2 rkl soijaa

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Laita kinkku aika ahtaaseen astiaan. Sekoita marinadi ja kaada lihan päälle, laita jääkaappiin 8-12 tunniksi. Kääntele lihaa muutaman kerran.

2. Nosta liha astiasta ja kuivaa. Hiero siihen suolaa ja pippuria sekä taputtele lihaan sekoitetut yrtit. Pistä paksuimpaan kohtaan paistolämpömittari ja kääri kinkku folioon, laita se uunivuokaan.

3. Paista uunin alatasolla kunnes sisälämpötila on 70-75 astetta. Avaa foliota päältä viimeiseksi 15 minuutiksi, jotta pinta saa kauniin värin.

4. Anna kinkun levätä seuraavaan päivään, tarjoile kylmänä. Tarjoile riisisalaatin ja vihannesten kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.