Omenalla ja luumuilla täytetyt lihakääryleet

Kääryleet ovat hieno ja ehkä hieman unohduksiin painunut arkiherkku. Tarjoa lisänä keitettyjä perunoita, perunamuhennosta tai kasviksia, esimerkiksi kukkakaalia, porkkanoita tai papuja sekä omenasosetta.

4 annosta

  • 800 g porsaanlapaa
  • 8 raakaa omenalohkoa
  • 8 kivetöntä ja kuivattua luumua suolaa ja jauhettua mustapippuria
  • inkivääriä
  • voita paistamiseen
  • 3 dl lihalientä

Kastike

  • paistolientä
  • 2 rkl omenasosetta
  • 1 rkl viinietikkaa
  • suolaa ja mustapippuria maun mukaan
  • 3 rkl perunajauhoja

Valmistusohje

1. Leikkaa liha 8 viipaleeksi ja pehmitä ne nuijimalla. Mausta suolalla, mustapippurilla ja inkiväärillä. Pane jokaiselle viipaleelle omenalohko ja luumu, kääri viipale ja sulje se cocktailtikulla.

2. Ruskista kääryleitä voissa padassa tai haudutuspannulla. Kaada lihaliemi kääryleiden päälle ja hauduta kannen alla noin 30 minuuttia.

3. Nosta kääryleet liemestä ja poista cocktailtikut. Keitä lientä kokoon noin 10 minuuttia. Lisää omenasose ja viinietikka liemeen ja mausta suolalla ja pippurilla. Suurusta kylmään vesitilkkaan sekoitetulla perunajauholla.

4. Nosta kääryleet takaisin liemeen ja kiehauta vielä kertaalleen ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.