Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Omenalla ja luumuilla täytetyt lihakääryleet

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

4 annosta

  • 800 g porsaanlapaa
  • 8 raakaa omenalohkoa
  • 8 kivetöntä ja kuivattua luumua suolaa ja jauhettua mustapippuria
  • inkivääriä
  • voita paistamiseen
  • 3 dl lihalientä

Kastike

  • paistolientä
  • 2 rkl omenasosetta
  • 1 rkl viinietikkaa
  • suolaa ja mustapippuria maun mukaan
  • 3 rkl perunajauhoja

Valmistusohje

1. Leikkaa liha 8 viipaleeksi ja pehmitä ne nuijimalla. Mausta suolalla, mustapippurilla ja inkiväärillä. Pane jokaiselle viipaleelle omenalohko ja luumu, kääri viipale ja sulje se cocktailtikulla.

2. Ruskista kääryleitä voissa padassa tai haudutuspannulla. Kaada lihaliemi kääryleiden päälle ja hauduta kannen alla noin 30 minuuttia.

3. Nosta kääryleet liemestä ja poista cocktailtikut. Keitä lientä kokoon noin 10 minuuttia. Lisää omenasose ja viinietikka liemeen ja mausta suolalla ja pippurilla. Suurusta kylmään vesitilkkaan sekoitetulla perunajauholla.

4. Nosta kääryleet takaisin liemeen ja kiehauta vielä kertaalleen ennen tarjoilua.

Kääryleet ovat hieno ja ehkä hieman unohduksiin painunut arkiherkku. Tarjoa lisänä keitettyjä perunoita, perunamuhennosta tai kasviksia, esimerkiksi kukkakaalia, porkkanoita tai papuja sekä omenasosetta.

Lisää aiheesta:

Anjoviksenmakuiset lihakääryleetKääryleet tomaattikastikkeessaSienitäytteiset lihakääryleetLuumuiset sianlihakääryleetItalialaiset possukääryleetTäytetyt sianlihakääryleet
LihakääryleetLiharuokaKastikkeet ja dipitKananmunatonPääruoatHedelmät ja marjat

Tuoreimmat aiheesta

Lihakääryleet
  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Omenalla ja luumuilla täytetyt lihakääryleet

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Anjoviksenmakuiset lihakääryleet

  • 18.02.201300:00
    Lisäkeruoat

    Aprikoosi-vuohenjuusto-jauhelihakääryleet

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Sienitäytteiset lihakääryleet

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Sienitäytteiset lihakääröt