Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Omenalimppu

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Kasvisruoka

Ainekset

  • 1 dl omenatäysmehua
  • 2 dl rasvatonta maitoa
  • 25 g hiivaa
  • 1.5 tl suolaa
  • 0.5 tl kuivattua inkivääriä
  • 1 dl rusinoita
  • 0.75 dl siirappia
  • 0.5 kpl sitruunan kuorta
  • 2 dl ruisjauhoja
  • 1 dl tattarijauhoja
  • 2 dl hiivaleipäjauhoja
  • 3 dl Sunnuntai Täysjyvävehnäjauhoja
  • 0.5 dl pellavansiemenrouhetta
  • 1 dl rypsiöljyä

Valmistusohje

Lämmitä mehu ja maito kädenlämpöiseksi ja murenna sekaan hiiva.

Lisää suola, inkivääri, rusinat, siirappi ja sitruunanpuolikkaan kuori.

Alusta jauhot ja siemenet huolella vähitellen taikinaan.

Lisää lopuksi öljy.

Anna kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.

Vaivaa taikinaa hetki ja kaada se voideltuun ja korppujauhotettuun (tai silikoniseen) pitkulaiseen leipävuokaan. Anna kohota vielä noin 20 minuuttia.

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pistele leipä ja kypsennä uunin alatasossa noin 40 minuuttia.

Resepti on Keventäjät-palvelun laajasta valikoimasta. Lisää maistuvia ja kevyitä reseptejä sekä tietoa painonhallinnasta löydät osoitteesta <a href="http://keventajat.fi/">keventajat.fi</a>.

VINKKI: Anna limpun jäähtyä vuoassaan ja leikkaa vasta täysin jäähtyneenä. Näin leipä ei murene niin helposti.

Lisää aiheesta:

KasvispannukakkuHapankaalisämpylätAvokado-suklaakakkuPorkkanakakkuKeventäjien RunebergintortutGluteeniton omenapiirakka
LeipäKevytKananmunatonJouluKasvisruokaKeventäjätJuhlatVideoreseptitLeivontaSuolaiset leivonnaiset

Tuoreimmat aiheesta

Leipä
  • 4.8.10:51
    Silakkaa

    Savusilakkatoast saaristolaisleivällä

  • 13.6.13:41
    Grillijuhlat

    Juhannuksen grillileivät

  • 3.5.08:01
    Rapuskagen

    Skagen-leipäset

  • 27.1.11:35
    Viiden jälkeen

    Helppo kaurareikäleipä

  • 15.12.202409:58
    Avokado

    Avokadoleipä