Omenalimppu

Resepti on Keventäjät-palvelun laajasta valikoimasta. Lisää maistuvia ja kevyitä reseptejä sekä tietoa painonhallinnasta löydät osoitteesta keventajat.fi.

Ainekset

  • 1 dl omenatäysmehua
  • 2 dl rasvatonta maitoa
  • 25 g hiivaa
  • 1.5 tl suolaa
  • 0.5 tl kuivattua inkivääriä
  • 1 dl rusinoita
  • 0.75 dl siirappia
  • 0.5 kpl sitruunan kuorta
  • 2 dl ruisjauhoja
  • 1 dl tattarijauhoja
  • 2 dl hiivaleipäjauhoja
  • 3 dl Sunnuntai Täysjyvävehnäjauhoja
  • 0.5 dl pellavansiemenrouhetta
  • 1 dl rypsiöljyä

Valmistusohje

Lämmitä mehu ja maito kädenlämpöiseksi ja murenna sekaan hiiva.

Lisää suola, inkivääri, rusinat, siirappi ja sitruunanpuolikkaan kuori.

Alusta jauhot ja siemenet huolella vähitellen taikinaan.

Lisää lopuksi öljy.

Anna kohota liinalla peitettynä lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.

Vaivaa taikinaa hetki ja kaada se voideltuun ja korppujauhotettuun (tai silikoniseen) pitkulaiseen leipävuokaan. Anna kohota vielä noin 20 minuuttia.

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pistele leipä ja kypsennä uunin alatasossa noin 40 minuuttia.

VINKKI: Anna limpun jäähtyä vuoassaan ja leikkaa vasta täysin jäähtyneenä. Näin leipä ei murene niin helposti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.