Omenakyljykset
Omena ja sianliha viihtyvät hyvin yhdessä. Tarjoile mielellään kyljysten kera uuniperunoita.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 4 siankyljystä
- suolaa ja pippuria
Päällys
- 4 paksua omenaviipaletta
- 2 tl currya
- 1 purkki herkkusienimuhennosta
- 2 rkl kermaa
- 1 dl juustoraastetta
- paprikajauhetta
- voita paistamiseen
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 250 asteeseen ja laita grillivastukset päälle. Mausta kyljykset ja paista niitä 3 minuuttia puoleltaan voissa pannulla.
2. Paista omenaviipaleet lähes pehmeiksi voissa ja ripota päälle vähän currya. Nosta viipaleet kyljysten päälle.
3. Sekoita sienimuhennos kermatilkkaan ja jaa se kyljyksille. Ripota päälle juustoraastetta ja puuteroi paprikajauheella. Gratinoi, kunnes juusto on sulanut.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka