Omenakyljykset

Omena ja sianliha viihtyvät hyvin yhdessä. Tarjoile mielellään kyljysten kera uuniperunoita.

Neljälle

  • 4 siankyljystä
  • suolaa ja pippuria

Päällys

  • 4 paksua omenaviipaletta
  • 2 tl currya
  • 1 purkki herkkusienimuhennosta
  • 2 rkl kermaa
  • 1 dl juustoraastetta
  • paprikajauhetta
  • voita paistamiseen

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 250 asteeseen ja laita grillivastukset päälle. Mausta kyljykset ja paista niitä 3 minuuttia puoleltaan voissa pannulla.

2. Paista omenaviipaleet lähes pehmeiksi voissa ja ripota päälle vähän currya. Nosta viipaleet kyljysten päälle.

3. Sekoita sienimuhennos kermatilkkaan ja jaa se kyljyksille. Ripota päälle juustoraastetta ja puuteroi paprikajauheella. Gratinoi, kunnes juusto on sulanut.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!