Julkaistu
Makuja-kokki Maija Silvennoisen Huomenta Suomessa valmistama omenainen riisi-ohra lisäke on vertaansa vailla. Lisäke sopii tarjottavaksi omenaisten possunoisettien kera!
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Kasvisruoka
Ainekset
- 2 rkl seesamöljyä tai oliiviöljyä
- 1 sipuli hienonnettuna
- 2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
- 2-3 omenaa kuutioina
- 1 dl paprikaa kuutioina
- 3 tl hienonnettua inkivääriä
- 3 dl riisi-ohraseosta
- 2 rkl sitruunanmehua
- suolaa
- jauhettua mustapippuria
- ripaus chiliä
- 1 l vettä
- 1 dl raastettua parmesaania
Valmistusohje
Kuullota öljyssä sipulit, omenat ja inkivääri. Lisää riisi ohraseos ja sekoita joukkoon. Mausta seos sitruunamehulla, suolalla, mustapippurilla ja chilillä. Sekoita vesi joukkoon ja hauduta kannen alla noin 30 minuuttia kunnes lisäke on kypsää.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.