Omenainen riisi-ohra lisäke
Makuja-kokki Maija Silvennoisen Huomenta Suomessa valmistama omenainen riisi-ohra lisäke on vertaansa vailla. Lisäke sopii tarjottavaksi omenaisten possunoisettien kera!
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Kasvisruoka
Ainekset
- 2 rkl seesamöljyä tai oliiviöljyä
- 1 sipuli hienonnettuna
- 2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
- 2-3 omenaa kuutioina
- 1 dl paprikaa kuutioina
- 3 tl hienonnettua inkivääriä
- 3 dl riisi-ohraseosta
- 2 rkl sitruunanmehua
- suolaa
- jauhettua mustapippuria
- ripaus chiliä
- 1 l vettä
- 1 dl raastettua parmesaania
Valmistusohje
Kuullota öljyssä sipulit, omenat ja inkivääri. Lisää riisi ohraseos ja sekoita joukkoon. Mausta seos sitruunamehulla, suolalla, mustapippurilla ja chilillä. Sekoita vesi joukkoon ja hauduta kannen alla noin 30 minuuttia kunnes lisäke on kypsää.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Hanna Sumarin tyrmäävän hyvä omenapiirakka
-
Mokkapalat
-
Anun mokkakakku
-
Jäädytetty Nutella-juustokakku
-
Taivaallinen omenahillo
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Mokkapalat – Nannan täydellinen ohje, jolla saat uskomattoman mehevän lopputuloksen
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti