Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Omenafileetä Normandiasta

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton

Neljälle

  • 700 g porsaanfileetä
  • paprikajauhetta
  • suolaa ja pippuria

Marinadi

  • 1 pieni keltasipuli, lohkoina
  • 1 porkkana, paloina
  • 5 dl omenasiideriä

Kastike

  • 1 liha-kasvisliemikuutio
  • ½ dl siivilöityä marinadia
  • 3 dl kuohukermaa
  • 1 tl vaaleaa dijonsinappia
  • 2 rkl persiljaa, hienonnettuna
  • 1 suuri vihreä omena, pieninä kuutioina

Valmistusohje

1. Puhdista filee, jaa se kahteen osaan ja laita marinadiin yön yli jääkaappiin.

2. Ota liha marinadista, siivilöi marinadi.

3. Mausta liha, paista filee kypsäksi pannulla keskilämmöllä n. 20 minuuttia, kääntele muutamaan kertaan.

4. Sekoita murustettu liemikuutio, marinadi ja kerma, keitä kokoon ilman kantta kunnes kastike sakenee.

5. Mausta sinapilla ja mausteilla, kääntele mukaan persilja ja omenakuutiot.

6. Tarjoile liha kastikkeen ja perunalumen kera.

Jos ruokalaji tulee ranskalaisesta Normandian maakunnasta, se tarkoittaa, että mukana on omenoita! Tämä ruokalaji keitetään omenasiiderissä ja koristellaan omenalohkoilla.

Lisää aiheesta:

Tulinen appelsiininen kanapataPerinteinen hapanpaistiSiiderimarinoitua kinkkua rypälekastikkeellaPorsaanfileetä orangePorsaanfileetä mandariinikastikkeellaSiiderimarinoitu paisti aurakastikkeessa
PorsaanfileeKananmunatonPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Porsaanfilee
  • 18.12.201409:47
    Kaalisalaatti

    Teresa Välimäki: Täytetty possunfileerulla ja paistettua ruusu- ja lehtikaalia

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Gratinoitua porsaanfileetä banaanin ja curryn kera

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Valkoviinissä haudutettu porsaanfilee ja simpukat

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Possunfileetä kesäkurpitsan kera

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Kirstin porsaanfilee