Omenafileetä Normandiasta
Jos ruokalaji tulee ranskalaisesta Normandian maakunnasta, se tarkoittaa, että mukana on omenoita! Tämä ruokalaji keitetään omenasiiderissä ja koristellaan omenalohkoilla.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 700 g porsaanfileetä
- paprikajauhetta
- suolaa ja pippuria
Marinadi
- 1 pieni keltasipuli, lohkoina
- 1 porkkana, paloina
- 5 dl omenasiideriä
Kastike
- 1 liha-kasvisliemikuutio
- ½ dl siivilöityä marinadia
- 3 dl kuohukermaa
- 1 tl vaaleaa dijonsinappia
- 2 rkl persiljaa, hienonnettuna
- 1 suuri vihreä omena, pieninä kuutioina
Valmistusohje
1. Puhdista filee, jaa se kahteen osaan ja laita marinadiin yön yli jääkaappiin.
2. Ota liha marinadista, siivilöi marinadi.
3. Mausta liha, paista filee kypsäksi pannulla keskilämmöllä n. 20 minuuttia, kääntele muutamaan kertaan.
4. Sekoita murustettu liemikuutio, marinadi ja kerma, keitä kokoon ilman kantta kunnes kastike sakenee.
5. Mausta sinapilla ja mausteilla, kääntele mukaan persilja ja omenakuutiot.
6. Tarjoile liha kastikkeen ja perunalumen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Nopeat bebe-leivokset
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nopeat kalkkunawrapit