Omena-inkiväärikompotti
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Ainekset
- 4 Granny Smith -omenaa
- 1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
- ripaus kurkumaa
- hieman suolaa
- 1 dl sokeria
- 1 dl valkoviinietikkaa
- 1 sitruuna
- 1 dl vettä
Valmistusohje
Kuori ja kuutioi omenat. Sulata sokeri kattilassa. Lisää joukkoon etikka, kurkuma, raastettu inkivääri, sitruunan mehu ja raastettu kuori sekä himppu suolaa. Lisää joukkoon kuutioitu omena ja vesi. Kypsennä kompottia miedolla lämmöllä noin 10–15 minuuttia välillä sekoittaen. Rakenteen tulee olla pehmeä, mutta ei kastikemainen. Ole varovainen sillä kompotti palaa helposti pohjaan.
Tarjoile lämpimänä tai kylmänä vaaleiden liharuokien kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka