Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Omenachutney – täydellinen lisuke lihalle tai kanalle

0:55Helppo ja edullinen lisuke lihalle tai kanalle! Testaa Katin omenachutney
Julkaistu 22.10.2020 14:06

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Valmistusohje

Omenachutney (1 hillopurkillinen) valmistuu näin:

Kotimaisista omenoista valmistat liha- ja kanaruokien parhaimman lisäkkeen, hapokkaan mutta samalla makean ja mausteisen chutneyn, jota voit tarjota grillatun ja paistetun lihan ja kanan kanssa. Tämä on helppotekoinen ja maistuva lisäke, jolla ilahdutat myös naapureita ja ystäviä. Keitä kerralla iso kattilallinen. Kokeile Hellapoliisi Kati Jaakosen reseptiä.

katselukopio-omenachutney-2_200901_D854296-Edit
Fliksi / Hellapoliisi Oy
  1. Puolita omenat ja poista siemenkodat. Kuori omenat ja paloittele pieniksi kuutioiksi.
  2. Kuori ja hienonna sipuli, valkosipulinkynnet, inkivääri ja chili. Laita ainekset kattilaan omenapalojen kanssa ja kuumenna, kunnes höyryää.
  3. Lisää viinietikka, vesi ja tähtianikset. Anna kiehua hetki välillä hämmennellen.
  4. Lisää hillosokeri ja kaneli ja anna kiehua hiljalleen 5-10 minuuttia. Kaada puhtaaseen lasipurkkiin ja säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.

Lisää aiheesta:

PersikkachutneyPerunacurry inkiväärin ja chilin keraKarviaischutneyWokattuja vihanneksia ihanan wokkikastikkeen keraBulgur-otto hunajapaistettujen juuresten keraKukkakaalia ja perunaa
OmenatHillotHellapoliisiLisäkeruoatKasvisruoka
  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Omenachutney

  • 500 g omenoita
  • 1 pieni salottisipuli tai keltasipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl tuoretta inkivääriä
  • 1 punainen chili
  • 1 rkl vaaleaa viinietikkaa
  • 2 rkl vettä
  • 3 tähtianista
  • 250 g hillosokeria
  • 1 tl kanelia

Tuoreimmat aiheesta

Omenat
  • 15.08.202407:43
    Omenapaistos

    Omena-kaurapaistos ja vaniljakastike

  • 15.08.202407:43
    Hillot

    Anun omenasose

  • 07.10.202214:50
    Hillot

    Taivaallinen omenahillo

  • 20.09.202209:35
    Omenakakku

    Ihana omenabrita! Britakakku omenoista on varma hitti

  • 07.10.202114:56
    Uuniomenat

    Toscaomenat