Mainos

Omenachutney – täydellinen lisuke lihalle tai kanalle

Hellapoliisi

Kotimaisista omenoista valmistat liha- ja kanaruokien parhaimman lisäkkeen, hapokkaan mutta samalla makean ja mausteisen chutneyn, jota voit tarjota grillatun ja paistetun lihan ja kanan kanssa. Tämä on helppotekoinen ja maistuva lisäke, jolla ilahdutat myös naapureita ja ystäviä. Keitä kerralla iso kattilallinen. Kokeile Hellapoliisi Kati Jaakosen reseptiä.

Omenachutney

  • 500 g omenoita
  • 1 pieni salottisipuli tai keltasipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl tuoretta inkivääriä
  • 1 punainen chili
  • 1 rkl vaaleaa viinietikkaa
  • 2 rkl vettä
  • 3 tähtianista
  • 250 g hillosokeria
  • 1 tl kanelia

Valmistusohje

Omenachutney (1 hillopurkillinen) valmistuu näin:

  1. Puolita omenat ja poista siemenkodat. Kuori omenat ja paloittele pieniksi kuutioiksi.
  2. Kuori ja hienonna sipuli, valkosipulinkynnet, inkivääri ja chili. Laita ainekset kattilaan omenapalojen kanssa ja kuumenna, kunnes höyryää.
  3. Lisää viinietikka, vesi ja tähtianikset. Anna kiehua hetki välillä hämmennellen.
  4. Lisää hillosokeri ja kaneli ja anna kiehua hiljalleen 5-10 minuuttia. Kaada puhtaaseen lasipurkkiin ja säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja