Sisällöt Tomi Einonen Vastaava päätoimittaja Ilkka Ahtiainen Uutispäätoimittaja Mona Haapsaari Toimituspäällikkö Teemu Niikko Toimituspäällikkö, urheilu Liiketoiminta Iina Eloranta VP, Channels and Digital Consumption SuomiAreena Jeremias Kontio Vastaava tuottaja
Omenachutney – täydellinen lisuke lihalle tai kanalle | Resepti | Makuja | MTV Uutiset
Makuja
Omenachutney – täydellinen lisuke lihalle tai kanalle
0:55 Julkaistu 22.10.2020 14:06 Petra Tuominen
petra.tuominen@mtv.fi
Omenachutney 500 g omenoita 1 pieni salottisipuli tai keltasipuli 2 valkosipulinkynttä 1 rkl tuoretta inkivääriä 1 punainen chili 1 rkl vaaleaa viinietikkaa 2 rkl vettä 3 tähtianista 250 g hillosokeria 1 tl kanelia Valmistusohje Omenachutney (1 hillopurkillinen) valmistuu näin: Fliksi / Hellapoliisi Oy
Puolita omenat ja poista siemenkodat. Kuori omenat ja paloittele pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipuli, valkosipulinkynnet, inkivääri ja chili. Laita ainekset kattilaan omenapalojen kanssa ja kuumenna, kunnes höyryää. Lisää viinietikka, vesi ja tähtianikset. Anna kiehua hetki välillä hämmennellen. Lisää hillosokeri ja kaneli ja anna kiehua hiljalleen 5-10 minuuttia. Kaada puhtaaseen lasipurkkiin ja säilytä jääkaapissa tarjoiluhetkeen asti.
Kotimaisista omenoista valmistat liha- ja kanaruokien parhaimman lisäkkeen, hapokkaan mutta samalla makean ja mausteisen chutneyn, jota voit tarjota grillatun ja paistetun lihan ja kanan kanssa. Tämä on helppotekoinen ja maistuva lisäke, jolla ilahdutat myös naapureita ja ystäviä. Keitä kerralla iso kattilallinen. Kokeile Hellapoliisi Kati Jaakosen reseptiä.
15.08.2024 07:43
15.08.2024 07:43
07.10.2022 14:50
20.09.2022 09:35
07.10.2021 14:56
Lataa lisää