Omena-aprikoosisose

Omena-aprikoosisosetta voi lisätä jäätelöön tai keksien päälle.

Raaka-aineet

  • 4 dl vettä
  • 200 g kuivattuja aprikooseja
  • 1 kg omenoita
  • 4 dl sokeria
  • 1 tl suolaa
  • 1 1/2 dl omenaviinietikkaa
  • 100 g mantelirouhetta

Valmistusohje

Pese aprikoosit kuumalla vedellä. Liota kovat aprikoosit vedessä kunnes ne pehmenevät. Paloittele kuoritut omenat ja aprikoosit.

Paahda mantelirouhe kuumalla paistinpannulla. Mittaa kattilaan vesi ja keitä omena- ja aprikoosipalat melkein pehmeiksi. Lisää sokeri, suola ja viinietikka. Jatka vielä keittämistä noin puoli tuntia.

Soseuta ainekset ja lisää valmiin soseen joukkoon paahdettu mantelirouhe. Tarjoa paahtoleivän ja keksien päällä tai käytä leivonnaisten täytteenä. Sose säilyy parhaiten pakastettuna.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja