Oluessa höyrytettyjä sinisimpukoita ja persiljaa
Tanskan huippukokki Claus Mayer maustaa sinisimpukat oluella ja siiderillä! Simpukoiden lisukkeeksi Claus suosittelee tuoretta leipää.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Ainekset
- 2 kg Limfjord-vuonon sinisimpukoita
- 3 salottisipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 purjosipuli (vain valkoinen osa)
- ½ nippua timjamia
- 1 dl siideriä
- 3 dl olutta
- 1 dl kuohukermaa
- ½ nippua persiljaa
- voita
Valmistusohje
Puhdista simpukat ja tarkista, että joukossa ei ole kuolleita simpukoita. Jos simpukan kuori on auki, kopauta simpukkaa pöytää vasten. Jos simpukka on elävä, se sulkee kuorensa. Jos kuori ei sulkeudu, simpukka on kuollut eikä sitä saa syödä. Heitä kuolleet simpukat pois.
Kuori sipulit ja valkosipulinkynnet ja puhdista purjosipuli. Viipaloi vihannekset ohuiksi viipaleiksi ja lisää ne kattilaan voin kanssa. Paista niitä alhaisella lämmöllä timjamin kanssa. Älä paista liian kauaa, jotta vihannekset eivät menetä väriään.
Lisää simpukat ja sekoita huolellisesti. Lisää olut ja siideri, peitä kattila kannella ja anna simpukoiden kypsyä höyryssä 4–5 minuuttia kunnes ne ovat avautuneet. Heitä pois simpukat, jotka eivät ole avautuneet höyryttämisen aikana.
Siivilöi keitinliemi ja keitä sitä kerman kanssa noin 5 minuuttia. Anna simpukoiden olla kattilassa kannen alla. Hienonna persilja karkeaksi, lisää persilja simpukoiden keitinliemeen ja mausta suolalla ja pippurilla. Voit lorauttaa mukaan myös hieman olutta.
Kaada liemi simpukoiden päälle ja tarjoa tuoreen kokojyväleivän kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Meksikolainen papukeitto
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Kapen helppo kurpitsapasta
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Pinaattiletut ja nokkosletut – itse tehdyt voittavat kaupan versiot mennen tullen!