Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Oluessa höyrytettyjä sinisimpukoita ja persiljaa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tanskan huippukokki Claus Mayer maustaa sinisimpukat oluella ja siiderillä! Simpukoiden lisukkeeksi Claus suosittelee tuoretta leipää.

  • Ruokavalio: Kananmunaton

Ainekset

  • 2 kg Limfjord-vuonon sinisimpukoita
  • 3 salottisipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 purjosipuli (vain valkoinen osa)
  • ½ nippua timjamia
  • 1 dl siideriä
  • 3 dl olutta
  • 1 dl kuohukermaa
  • ½ nippua persiljaa
  • voita

Valmistusohje

Puhdista simpukat ja tarkista, että joukossa ei ole kuolleita simpukoita. Jos simpukan kuori on auki, kopauta simpukkaa pöytää vasten. Jos simpukka on elävä, se sulkee kuorensa. Jos kuori ei sulkeudu, simpukka on kuollut eikä sitä saa syödä. Heitä kuolleet simpukat pois.

Kuori sipulit ja valkosipulinkynnet ja puhdista purjosipuli. Viipaloi vihannekset ohuiksi viipaleiksi ja lisää ne kattilaan voin kanssa. Paista niitä alhaisella lämmöllä timjamin kanssa. Älä paista liian kauaa, jotta vihannekset eivät menetä väriään.

Lisää simpukat ja sekoita huolellisesti. Lisää olut ja siideri, peitä kattila kannella ja anna simpukoiden kypsyä höyryssä 4–5 minuuttia kunnes ne ovat avautuneet. Heitä pois simpukat, jotka eivät ole avautuneet höyryttämisen aikana.

Siivilöi keitinliemi ja keitä sitä kerman kanssa noin 5 minuuttia. Anna simpukoiden olla kattilassa kannen alla. Hienonna persilja karkeaksi, lisää persilja simpukoiden keitinliemeen ja mausta suolalla ja pippurilla. Voit lorauttaa mukaan myös hieman olutta.

Kaada liemi simpukoiden päälle ja tarjoa tuoreen kokojyväleivän kanssa.

Lisää aiheesta:

Persilja-valkosipuligratinoidut simpukatClam Chowder – amerikkalainen simpukkakeittoSinisimpukat valkoviinissäSimpukkapata valkosipulin ja persiljan keraGremolatalla gratinoidut simpukatViinissä keitetyt simpukat yrttien kera
SinisimpukatKananmunatonPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Sinisimpukat
  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Marinoidut simpukat

  • 18.02.201300:00
    Alkuruoat

    Simpukat chilivoissa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Sinisimpukoita foliossa

  • 02.06.201409:43
    Päivän resepti

    Sinisimpukoita valkoviinissä

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Simpukoita Davidin lapsuuden tapaan