Oluessa haudutettua ankkaa ja korianteririisiä
Oluessa haudutettu ankka on epätavallinen ruokalaji. Resepti on kotoisin Perusta. Oluen ja juustokuminan maustama lintu tarjoillaan korianteri-riisipedillä. Ruoan voi myös valmistaa kananpojasta.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Neljälle
- 1 ankka, n. 2-2 ½ kg
- ½ dl vastapuristettua sitruunamehua
- 2 tl jauhettua juustokuminaa (jeeraa)
- 1 tl suolaa
- 1 maustemitta mustapippuria
- ½ dl maissiöljyä
- 3 ½ dl vaaleaa ykkösolutta
- 2 ½ dl vaaleaa nelosolutta
- 5 dl pitkäjyväistä riisiä
- 2 ½ hienonnettua, tuoretta korianteria
- 2 ½ dl vihreitä herneitä
Valmistusohje
1. Paloittele ankka 6-8 osaan ja leikkaa pois lähes kaikki rasva. Sekoita sitruunamehu, juustokumina, ½ tl suolaa ja ½ maustemittaa pippuria. Penslaa lihat marinadilla, peitä foliolla ja anna maustua 3 tuntia huoneenlämmössä tai 6 tuntia jääkaapissa.
2. Kuumenna öljy kuumalla levyllä paksupohjaisessa padassa. Lisää ankanpalat ja ruskista hyvin joka puolelta. Kaada pois lähes kaikki rasva, jätä n. 2 rkl jäljelle. Lisää olut ja anna ankan hautua kannen alla n. 45 minuuttia tai kunnes reisipalat tuntuvat pehmeiltä. Nosta lihapalat padasta ja pidä ne lämpiminä.
3. Siivilöi liemi, kuori osa rasvasta pois ja lisää tarvittaessa vettä niin että saat 8 ½ dl lientä. Kuumenna kiehuvaksi, lisää riisi ja keitä kannen alla miedolla lämmöllä n. 20 minuuttia kunnes kaikki neste on imeytynyt riisiin. Lisää korianteri, herneet, ½ tl suolaa ja ½ maustemittaa pippuria. Lisää ankanpalat riisin päälle ja anna levätä muutama minuutti kannen alla miedolla lämmöllä jotta kaikki on yhtä lämmintä tarjoiltaessa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Suolakinuski-suklaajuustokakku
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Meksikolainen papukeitto
-
Kapen helppo kurpitsapasta
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Omenapiirakka – Sadun ylistettyä somenapiirakkaa rakastavat kaikki
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka