Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Oluessa haudutettua ankkaa ja korianteririisiä

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon

Neljälle

  • 1 ankka, n. 2-2 ½ kg
  • ½ dl vastapuristettua sitruunamehua
  • 2 tl jauhettua juustokuminaa (jeeraa)
  • 1 tl suolaa
  • 1 maustemitta mustapippuria
  • ½ dl maissiöljyä
  • 3 ½ dl vaaleaa ykkösolutta
  • 2 ½ dl vaaleaa nelosolutta
  • 5 dl pitkäjyväistä riisiä
  • 2 ½ hienonnettua, tuoretta korianteria
  • 2 ½ dl vihreitä herneitä

Valmistusohje

1. Paloittele ankka 6-8 osaan ja leikkaa pois lähes kaikki rasva. Sekoita sitruunamehu, juustokumina, ½ tl suolaa ja ½ maustemittaa pippuria. Penslaa lihat marinadilla, peitä foliolla ja anna maustua 3 tuntia huoneenlämmössä tai 6 tuntia jääkaapissa.

2. Kuumenna öljy kuumalla levyllä paksupohjaisessa padassa. Lisää ankanpalat ja ruskista hyvin joka puolelta. Kaada pois lähes kaikki rasva, jätä n. 2 rkl jäljelle. Lisää olut ja anna ankan hautua kannen alla n. 45 minuuttia tai kunnes reisipalat tuntuvat pehmeiltä. Nosta lihapalat padasta ja pidä ne lämpiminä.

3. Siivilöi liemi, kuori osa rasvasta pois ja lisää tarvittaessa vettä niin että saat 8 ½ dl lientä. Kuumenna kiehuvaksi, lisää riisi ja keitä kannen alla miedolla lämmöllä n. 20 minuuttia kunnes kaikki neste on imeytynyt riisiin. Lisää korianteri, herneet, ½ tl suolaa ja ½ maustemittaa pippuria. Lisää ankanpalat riisin päälle ja anna levätä muutama minuutti kannen alla miedolla lämmöllä jotta kaikki on yhtä lämmintä tarjoiltaessa.

Oluessa haudutettu ankka on epätavallinen ruokalaji. Resepti on kotoisin Perusta. Oluen ja juustokuminan maustama lintu tarjoillaan korianteri-riisipedillä. Ruoan voi myös valmistaa kananpojasta.

Lisää aiheesta:

PaellaPaellaa kanalla, jättikatkaravuilla ja kahden sortin simpukoillaPaellaa kanan, porsaan ja simpukoiden keraKatalonialainen lammaspataKylkipaistia amerikkalaisittainHäränrintaa ja juureksia sinappikastikkeessa
AnkkaaKananmunatonLaktoositonPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Ankkaa
  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Vadelma-ankka ja suolapähkinäsalaatti

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Paahdettua ankanrintaa ja mausteista couscousia

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Paistettua ankanrintaa

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Oluessa haudutettua ankkaa ja korianteririisiä

  • 18.02.201300:00
    Kiinalaista

    Hoisin ankanrintaa