Oliivileipä

Ainekset

  • 3 dl haaleaa vettä
  • 1 tl kuivahiivaa
  • ripaus sokeria
  • 1 sipuli
  • 450 g vehnäjauhoja
  • suolaa
  • mustapippuria
  • n. 50 g mustia oliiveja
  • oreganoa
  • persiljaa

Valmistusohje

Sekoita hiiva 1 ½ dl:aan vettä ja anna seistä noin 10 minuuttia. Kuullota sipuli. Sekoita kuivat aineet isossa kulhossa, lisää keskelle vesi (johon on sekoitettu hiiva) ja loput aineet vähitellen. Vaivaa tasaiseksi ja kohota kaksi tuntia liinan alla. Vaivaa uudelleen ja kohota vielä 30 minuuttia. Muotoile taikinasta leipä uunipellille ja vedä viiltoja päälle. Paista 10 minuuttia 220 asteessa. Laske uunin lämpötila 200 asteeseen ja paista vielä 20 minuuttia.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.