Mainos
Mainos

Perinteisesti tämä ruoka tehdään italiassa vasikanpotkasta. Parhaimmanmakuista ruoasta tulee, kun vasikanpotkaviipaleissa on luuydin tallella. Osso buco tarjoillaan sulotuoksuisen gremolatan kanssa. Italialaiset syövät pastansa jo liharuoan alle, me voimme syödä osso bucomme pastan, perunan tai riisin kanssa.

Kuudelle

  • 2 kg vasikanpotkaa luineen viipaleina
  • 2 sipulia
  • 2 porkkanaa
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 purkkia tomaattimurskaa
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 dl valkoviiniä
  • vehnäjauhoa
  • oliiviöljyä
  • suolaa ja mustapippuria

Gremolata

  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ sitruuna
  • 2 rkl persiljasilppua

Valmistusohje

1. Gremolata: Kuori ja silppua valkosipulinkynsi. Pese sitruuna ja suikaloi keltainen kuori. silppua persilja. Sekoita hakkeet keskenään.

2. Paneroi eli jauhota potkaviipaleet vehnäjauhossa. Ruskista liha öljyssä joko suoraan padassa tai paistinpannulla erissä. Kuori ja silppua sipuli, valkosipuli ja porkkanat, lisää hakkeet, kun liha on ruskistunut. Anna ainesten ruskistua yhdessä, mutta älä polta niitä. Ripottele päälle 1 rkl vehnäjauhoa ja lisää joukkoon viini, tomaattimurska ja -pyree. Nestemäärä riippuu kattilan koosta ja lihamäärästä, mutta lihojen pitäisi peittyä. Lisää vettä tarvittaessa.

3. Peitä pata kannella ja anna porista hiljaa miedolla lämmöllä 1-2 tuntia riippuen siitä, miten paksuja potkaviipaleet ovat ja miten mureaa liha on. Kastikkeesta tulee sitä parempaa, mitä pidempään pata saa hautua. Mausta loppupuolella suolalla ja mustapippurilla myllystä. Sekoita pataa silloin tällöin pohjia myöten, ettei keitos pala pohjaan. Tarjoile gremolatan ja haluamiesi lisäkkeiden kanssa.

 

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.