Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Oikea osso buco

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon

Kuudelle

  • 2 kg vasikanpotkaa luineen viipaleina
  • 2 sipulia
  • 2 porkkanaa
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 2 purkkia tomaattimurskaa
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 1 dl valkoviiniä
  • vehnäjauhoa
  • oliiviöljyä
  • suolaa ja mustapippuria

Gremolata

  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ sitruuna
  • 2 rkl persiljasilppua

Valmistusohje

1. Gremolata: Kuori ja silppua valkosipulinkynsi. Pese sitruuna ja suikaloi keltainen kuori. silppua persilja. Sekoita hakkeet keskenään.

2. Paneroi eli jauhota potkaviipaleet vehnäjauhossa. Ruskista liha öljyssä joko suoraan padassa tai paistinpannulla erissä. Kuori ja silppua sipuli, valkosipuli ja porkkanat, lisää hakkeet, kun liha on ruskistunut. Anna ainesten ruskistua yhdessä, mutta älä polta niitä. Ripottele päälle 1 rkl vehnäjauhoa ja lisää joukkoon viini, tomaattimurska ja -pyree. Nestemäärä riippuu kattilan koosta ja lihamäärästä, mutta lihojen pitäisi peittyä. Lisää vettä tarvittaessa.

3. Peitä pata kannella ja anna porista hiljaa miedolla lämmöllä 1-2 tuntia riippuen siitä, miten paksuja potkaviipaleet ovat ja miten mureaa liha on. Kastikkeesta tulee sitä parempaa, mitä pidempään pata saa hautua. Mausta loppupuolella suolalla ja mustapippurilla myllystä. Sekoita pataa silloin tällöin pohjia myöten, ettei keitos pala pohjaan. Tarjoile gremolatan ja haluamiesi lisäkkeiden kanssa.

Perinteisesti tämä ruoka tehdään italiassa vasikanpotkasta. Parhaimmanmakuista ruoasta tulee, kun vasikanpotkaviipaleissa on luuydin tallella. Osso buco tarjoillaan sulotuoksuisen gremolatan kanssa. Italialaiset syövät pastansa jo liharuoan alle, me voimme syödä osso bucomme pastan, perunan tai riisin kanssa.

Lisää aiheesta:

UunilammascurryJauheliha-gulassikeittoKylkipaistia amerikkalaisittainOsso buco sahramirisoton keraLinssicurrya ja pinaattiaOsso buco vasikasta
Osso buccoKananmunatonLaktoositonGoGreenPääruoatLiharuoka

Tuoreimmat aiheesta

Osso bucco
  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Osso bucoa ja rosmariiniöljyssä paistetut perunat

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Osso bucco munakoison kera

  • 18.02.201300:00
    Pääruoat

    Punaviinihärkää ja friteerattuja perunapalloja

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Oikea osso buco

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Osso buco sahramirisoton kera