Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ohukaiset

Julkaistu 18.02.2013 00:00
  • Ruokavalio: Kevyt

4 annosta

  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 kananmunaa
  • 6 dl maitoa
  • 2+1 rkl voita
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl sokeria

Tarjoiluun

  • hilloa ja sokeria

Valmistusohje

1. Vatkaa jauhot, kananmunat ja puolet maidosta ohueksi, tasaiseksi taikinaksi. Lettutaikinan tekoon voi mainiosti käyttää sähkövatkainta. Lisää loput maidosta, 2 rkl voisulaa sekä suolaa ja sokeria. Anna taikinan turvota 20 minuuttia.

2. Paista ohukaiset kuumalla paistinpannulla. Voita tarvitaan vain ensimmäisen letun paistoon, seuraavat irtoavat pannulta itsestään. Kun pinta on muuttunut himmeäksi ja taikina on hyytynyt, on aika kääntää ohukainen. Pinnan tulee olla kauniin kullanruskea. Käytä niukalti taikinaa jokaiseen ohukaiseen, jotta niistä tulee ohuita ja ne saavat rapean pitsireunan.

3. Nosta valmiit ohukaiset lämpimälle tarjoiluvadille, jota voi pitää kuumana vedellä täytetyn kattilan päällä. Tarjoile hillon tai sokerin kanssa.

Lisää aiheesta:

Muhkeat banaaniohukaisetOhukaisia ja kuningatarhilloaKöyhät ritaritPossuohukaisetPerunaohukaiset perunamuusistaPikkuletut
Makeat letutPääruoatVälipalatAlkuruoatKevytKeventäjätLeivonta

Ohukaiset eli letut ovat perinteistä kotiruokaa. Niitä voi tarjota alkupalana, pääruokana tai välipalana. Tai jälkiruokana esimerkiksi torstain perinteisen hernekeiton kanssa. Ja letuthan ovat aina olleet lasten suosikkeja.

Makeat leivonnaiset
Jälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Makeat letut
  • 15.07.201614:55
    Leivonta

    Hellapoliisin muurinpohjaletut

  • 07.11.201414:20
    Päivän resepti

    Hellapoliisin karpalo-rahkaletut

  • 18.02.201300:00
    Gluteeniton

    Gluteenittomat letut

  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Rahkaletut

  • 18.02.201300:00
    Kasvisruoka

    Crepit