Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ohralla täytettyä viiriäistä

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Jyri opettaa miten kokonainen lintu täytetään. Kokeile kotonakin!

  • Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon

Ainekset

  • Viiriäisiä

Ohratäyte

  • 1 dl kokonaisia tai rikottuja ohrasuurimoita
  • pala porkkanaa
  • pala palsternakkaa
  • puolikas sipuli
  • persiljaa
  • suolaa
  • pippuria
  • 2 dl vettä tai kanalientä

Valmistusohje

Jyri opettaa miten kokonainen lintu täytetään. Kokeile kotonakin!

Keitä ohra kypsäksi vedessä tai kanaliemessä.

Kuori ja kuutioi juurekset. Hienonna sipuli ja persilja.

Ryöppää suolavedessä (1rkl suola/1 litra vettä) juures- ja sipulikuutiot.

Sekoita ohra ja kasvikset, mausta suolalla ja pippurilla.

Täytä lintu.

Linnunkäsittely

Grilliin:

Avaa lintu kylkiluiden kohdalta ja käännä auki.

Poista reisiluut koivista.

Halutessasi voit poistaa rintalastan, jolloin lintu on lähes luuton!

Mausta tai marinoi grillaamista varten.

Täytettäväksi:

Poista rintalasta, selän luut ja reisiluut koivista.

Mausta ja täytä lintu.

Sido paistinarulla.

Kokonaisena:

Leikkaa viillot nilkkoihin ja paina liha alas.

Nahan ja lihan väliin voi laittaa esimerkiksi mauste-, yrtti- tai sitruunavoita.

Mausta lintu myös pinnalta!

Lisää aiheesta:

KanaliemiPaahdettua ankanrintaa ja mausteista couscousiaPunaviinibroileria ja grillisieniäMadekeittoLammas-kaalikeittoKevyt lihamureke, uuniperunat ja -juurekset
RiistaKananmunatonMakujaLaktoositonJyri HänninenRiistakausiVideoreseptitPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Riista
  • 20.10.201707:00
    Huomenta Suomi

    Hirvipaisti, paahdettua juuriselleriä ja suppilovahveroita

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Täytetyt kyyhkyset

  • 18.02.201300:00
    Kananmunaton

    Fasaani bataatin ja banaanin kanssa

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Paistettua fasaaninrintaa punakaalin kera

  • 18.02.201300:00
    Kastikkeet ja dipit

    Grillattua fasaaninrintaa aprikoosichutneyn kera