Ohralla täytettyä viiriäistä
Jyri opettaa miten kokonainen lintu täytetään. Kokeile kotonakin!
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon
Ainekset
- Viiriäisiä
Ohratäyte
- 1 dl kokonaisia tai rikottuja ohrasuurimoita
- pala porkkanaa
- pala palsternakkaa
- puolikas sipuli
- persiljaa
- suolaa
- pippuria
- 2 dl vettä tai kanalientä
Valmistusohje
Jyri opettaa miten kokonainen lintu täytetään. Kokeile kotonakin!
Keitä ohra kypsäksi vedessä tai kanaliemessä.
Kuori ja kuutioi juurekset. Hienonna sipuli ja persilja.
Ryöppää suolavedessä (1rkl suola/1 litra vettä) juures- ja sipulikuutiot.
Sekoita ohra ja kasvikset, mausta suolalla ja pippurilla.
Täytä lintu.
Linnunkäsittely
Grilliin:
Avaa lintu kylkiluiden kohdalta ja käännä auki.
Poista reisiluut koivista.
Halutessasi voit poistaa rintalastan, jolloin lintu on lähes luuton!
Mausta tai marinoi grillaamista varten.
Täytettäväksi:
Poista rintalasta, selän luut ja reisiluut koivista.
Mausta ja täytä lintu.
Sido paistinarulla.
Kokonaisena:
Leikkaa viillot nilkkoihin ja paina liha alas.
Nahan ja lihan väliin voi laittaa esimerkiksi mauste-, yrtti- tai sitruunavoita.
Mausta lintu myös pinnalta!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa