Nuudeliwokki kaalin ja rapujen kera
Munanuudelit katkarapujen kera on yleinen aasialainen yhdistelmä, tässä ruoassa ne ovat muidenkin rikkaiden makujen seurassa. Harissa on tulinen mausteseos, jota myydään tuubissa.
Neljälle
- 350 g munanuudeleita
- 1 purkki ravunpyrstöjä liemessä
- 12 jättikatkarapuja
- 150 g puna- tai valkokaalia
- 200 g siitakesieniä
- 2 tl harissaa
- 1 tl seesamiöljyä
- suolaa ja valkopippuria
- rypsiöljyä wokkaamiseen
Tarjoiluun
- limettilohkoja
Valmistusohje
1. Valuta ravunpyrstöt. Kuori jättikatkaravut. Suikaloi kaali. Perkaa sienet ja leikkaa tarvittaessa pienemmäksi.
2. Valmista nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ne.
3. Wokkaa sienet, kalisuikaleet ja harissaseos. Lisää jättikatkaravut ja wokkaa muutama minuutti. Lisää ravunpyrstöt ja sekoita. Mausta suolalla, pippurilla ja seesamiöljyllä. Tarjoile ohessa limettilohkoja.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti