Normandian pata

Tähän pataruokaan kannattaa käyttää luutonta lihaa. Tarjoa keitettyjen perunoiden kera.

4 annosta

  • 600 g naudanlihaa
  • 1 litra kanalientä
  • ½ purjo
  • 2 porkkanaa
  • 1 sipuli
  • 1 palsternakka
  • 5 valkopippuria
  • 1½ rkl sitruunamehua
  • 1 dl kahvikermaa
  • 1 munankeltuainen
  • 1 laakerinlehti
  • 1 tl kuivattua salviaa
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Leikkaa liha 2 cm:n kuutioiksi. Kuori porkkanat, sipuli ja palsternakka ja poista purjosta vihreät osat. Leikkaa sipuli ja juurekset 2 cm:n kuutioiksi ja paloittele purjo.

2. Pane lihakuutiot isoon kattilaan ja lisää kanaliemi. Keitä pari minuuttia ilman kantta, nosta lihat kattilasta ja siivilöi liemi uuteen kattilaan. Lisää lihat ja kiehauta uudelleen. Mausta valkopippurilla, suolalla, laakerinlehdellä ja salvialla. Kiehauta ja hauduta miedolla lämmöllä noin tunti. Kun liha on kypsää, nosta kattilasta lihapalat, kasvikset ja laakerinlehti. Pidä liha ja kasvikset lämpiminä.

3. Keitä lientä kokoon, kunnes koostumus on sopiva. Sekoita munankeltuainen ja kahvikerma. Nosta kattila levyltä ja vatkaa munaseos liemen joukkoon. Hauduta miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen pari minuuttia, kunnes liemi sakenee. Purista joukkoon sitruunamehu ja mausta suolalla ja pippurilla. Lisää lihat ja kasvikset.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!