Nopeat leivät arkeen ja juhlaan: Katin ihanat rapuleivät

ihanat-rapuleivat-1-230303_Z723570-Edit-2-large
Nämä herkkuleivät valmistuvat nopeasti! Voit käyttää rapujen sijaan myös kanaa, kinkkua, kalaa tai kasviksia. MTV

Herkullisilla täytteillä tarjoillut leivät ovat mainioita arjessa ja juhlassa. Nämä leivät valmistuvatkin vain muutamissa minuuteissa. Rapujen sijaan voit käyttää myös kypsää kanaa, kinkkua, kalaa tai kasviksia.

  • Aktiivinen valmistusaika: 10min
  • Kokonaisvalmistusaika: 10min
  • Annosmäärä: 6 leipää

Ainekset

  • 6 viipaletta kauraleipää tai muuta valitsemaasi leipää
  • 200 g majoneesia
  • 100 g creme fraichea
  • ½-1 limen raastettu kuori
  • 100 g valutettuja ravunpyrstöjä
  • muutama varsi tilliä tai muuta yrttiä
  • chilihiutaleita maun mukaan

Lisäksi

  • 1 avokado
  • 50 g valutettuja ravunpyrstöjä
  • 50 g fetajuustoa tai salaattijuustoa
  • 1 lime viipaleina
  • chilihiutaleita

Valmistusohje

  1. Laita kauraleivät työlaudalle vieretysten.
  2. Laita kulhoon majoneesi, creme fraiche, hyvin pestyn limen raastettu kuori ja valutetut ravupyrstöt.
  3. Hienonna joukkoon tilli ja lisää chilihiutaleet. Sekoita tasaiseksi ja tarkista maku.
  4. Jaa seos leipäviipaleille.
  5. Halkaise avokado ja poista siemen.
  6. Hienonna avokadoa hieman ja jaa hedelmäliha leipäviipaleiden päälle.
  7. Laita päälle myös valutettuja ravunpyrsöjä, murennettua feta- tai salaattijuustoa ja koristele limeviipaleella ja chilihiutaleilla.
  8. Tarjoa!

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.