Nopeat leivät arkeen ja juhlaan: Katin ihanat rapuleivät
Nämä herkkuleivät valmistuvat nopeasti! Voit käyttää rapujen sijaan myös kanaa, kinkkua, kalaa tai kasviksia.MTV
Julkaistu 31.03.2023 07:40
MTV LIFESTYLE
Kokonaisvalmistusaika: 10 min
Aktiivinen aika: 10 min
Annosmäärä: 6 leipää
Ainekset
6 viipaletta kauraleipää tai muuta valitsemaasi leipää
200 g majoneesia
100 g creme fraichea
½-1 limen raastettu kuori
100 g valutettuja ravunpyrstöjä
muutama varsi tilliä tai muuta yrttiä
chilihiutaleita maun mukaan
Lisäksi
1 avokado
50 g valutettuja ravunpyrstöjä
50 g fetajuustoa tai salaattijuustoa
1 lime viipaleina
chilihiutaleita
Valmistusohje
Laita kauraleivät työlaudalle vieretysten.
Laita kulhoon majoneesi, creme fraiche, hyvin pestyn limen raastettu kuori ja valutetut ravupyrstöt.
Hienonna joukkoon tilli ja lisää chilihiutaleet. Sekoita tasaiseksi ja tarkista maku.
Jaa seos leipäviipaleille.
Halkaise avokado ja poista siemen.
Hienonna avokadoa hieman ja jaa hedelmäliha leipäviipaleiden päälle.
Laita päälle myös valutettuja ravunpyrsöjä, murennettua feta- tai salaattijuustoa ja koristele limeviipaleella ja chilihiutaleilla.
Herkullisilla täytteillä tarjoillut leivät ovat mainioita arjessa ja juhlassa. Nämä leivät valmistuvatkin vain muutamissa minuuteissa. Rapujen sijaan voit käyttää myös kypsää kanaa, kinkkua, kalaa tai kasviksia.