Nopea ranskalainen lihapata

Tähän pataan käytämme naudan ulkofileetä. Keittoaika on siksi vain 20 minuuttia, huomattavasti vähemmän kuin pataruoissa yleensä.

4 annosta

  • 400 g nauhapastaa
  • 400 g naudan ulkofileetä
  • 1 sipuli
  • 100 g juuriselleriä
  • 1 porkkana
  • 2 dl punaviiniä
  • 1,3 l lihalientä
  • 1 rkl dijonsinappia
  • 1 nippu persiljaa
  • 1 tl jauhettua fenkolia
  • 2 laakerinlehteä
  • 2 rkl voita
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Leikkaa ja hienonna sipuli, leikkaa juuriselleri, porkkana ja liha pieniksi kuutioiksi. Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja ruskista liha voissa. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada joukkoon viini ja lihaliemi, lisää fenkoli, laakerinlehti ja sinappi ja anna hautua 10 minuutin ajan.

2. Pane joukkoon sipuli, porkkana ja juuriselleri. Anna kiehua vielä 10 minuutin ajan. Keitä pasta runsaassa suolavedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada vesi pois.

3. Silppua persilja. Sekoita persilja pastaan ja tarjoa mehevä pata vastakeitetyn pastan kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!