Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Nopea ranskalainen lihapata

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tähän pataan käytämme naudan ulkofileetä. Keittoaika on siksi vain 20 minuuttia, huomattavasti vähemmän kuin pataruoissa yleensä.

  • Ruokavalio: Kananmunaton

4 annosta

  • 400 g nauhapastaa
  • 400 g naudan ulkofileetä
  • 1 sipuli
  • 100 g juuriselleriä
  • 1 porkkana
  • 2 dl punaviiniä
  • 1,3 l lihalientä
  • 1 rkl dijonsinappia
  • 1 nippu persiljaa
  • 1 tl jauhettua fenkolia
  • 2 laakerinlehteä
  • 2 rkl voita
  • suolaa ja pippuria

Valmistusohje

1. Leikkaa ja hienonna sipuli, leikkaa juuriselleri, porkkana ja liha pieniksi kuutioiksi. Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja ruskista liha voissa. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada joukkoon viini ja lihaliemi, lisää fenkoli, laakerinlehti ja sinappi ja anna hautua 10 minuutin ajan.

2. Pane joukkoon sipuli, porkkana ja juuriselleri. Anna kiehua vielä 10 minuutin ajan. Keitä pasta runsaassa suolavedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Kaada vesi pois.

3. Silppua persilja. Sekoita persilja pastaan ja tarjoa mehevä pata vastakeitetyn pastan kera.

Lisää aiheesta:

Pastaa häränfileen ja kerman keraJauheliha-pastakeittoBanaaneilla ja kookosmaidolla maustettu lihapataKevyt lihapullapataMakkaraa kaalissaLammaspata oliivien kera
NaudanlihapataLiharuokaKananmunatonNopeat ja helpotPääruoatPastat ja nuudelit

Tuoreimmat aiheesta

Naudanlihapata
  • 12.01.202113:03
    Viiden jälkeen

    Tilliliha – helppo ja perinteinen ohje

  • 21.10.202011:53
    Liha

    Aito stroganoff – venäläisten liharuokien klassikko

  • 21.10.202009:07
    Karjalanpaisti

    Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti

  • 18.02.201300:00
    Liharuoka

    Ananas-mangolihapata

  • 18.02.201300:00
    Kanapata

    Klassinen pot-au-feu